ERIKS-Voedingsmiddelenindustrie-header

Voedingsmiddelenindustrie

Uw uitdagingen. Onze oplossingen.

De Nederlandse voedselindustrie is breed opgezet: van brouwerijen en snackmakers tot zuivelproducenten en bakkerijen. Eén zaak hebben al deze fabrikanten gemeen: voedselveiligheid staat voorop. De sector is gebonden aan strenge wet- en regelgeving. De traceerbaarheid van de verschillende productonderdelen is van wezenlijk belang. Net zoals de ketenverantwoordelijkheid. Dit geldt zowel voor voedselfabrikanten als machinebouwers. De industrie moet zich blijven ontwikkelen, want de eisen worden steeds strenger. ERIKS biedt specialistische oplossingen voor uw dagelijkse processen en uitdagingen.

Voedselveiligheid garanderen. Kosten besparen.

Dreigende productiestilstand, terugroepacties. Strenge hygiëne-eisen en wettelijke voorschriften maken de voedingsmiddelenindustrie continu uitdagend. Misschien heeft u problemen met EC1935/2004, traceability, of een risicovol component. Het is ons doel uw werk en uw processen te vereenvoudigen met onze oplossingen. 

Profiteer van 80 jaar ervaring in de voedingsindustrie. We kennen uw uitdagingen in de voedingsindustrie, of u nu machines of productiefaciliteiten bouwt, dranken vult, koekjes bakt, vlees verwerkt of graan maalt. Onze uitgebreide knowhow en gecertificeerde producten maken ons tot een betrouwbare partner voor zowel de MRO als OEM markt. Praat met ons over alles wat u bezighoudt en optimaliseer uw productieprocessen voor maximale veiligheid. Vraag het aan onze experts, dat is de snelste manier om antwoord te krijgen op uw uitdagingen.

Voedselveiligheid is ons uitgangspunt. Voor elke toepassing wordt aan de hand van belangrijke criteria het juiste materiaal geselecteerd. ERIKS inventariseert de bedrijfsomstandigheden waarin een component moet functioneren en komt met een technisch en commercieel passend voorstel. Dit bespaart u tijd, kosten en risico, waardoor afnemers zich vooral op hun core business kunnen concentreren.

De voordelen van samenwerken met ERIKS

Het is ons doel uw werk en uw processen te vereenvoudigen met onze producten en services, waaronder:

  • Technische ondersteuning - van planning tot toepassing 
  • Advies en engineering door ervaren specialisten 
  • Professionele diensten – van prototyping tot onderhoud 
  • Optimalisering productieprocessen en maximale veiligheid 
  • Slimme logistieke oplossingen 
  • Ondersteuning bij implementatie van wet- en regelgeving 
  • Configurator voor rubber en kunststof halffabrikaten 
  • Hoge kwaliteit van A-leveranciers op het gebied van veiligheid en hygiëne 

ERIKS: uniek en volledig gecertificeerd

 

EC1935/2004

De belangrijkste ontwikkeling is EC1935/2004, de Europese wet voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, de Food Contact Materials. Traceerbaarheid is daar een onderdeel van, en dit hebben wij allemaal ingeregeld.

EU 10/2011

In dit onderdeel van de wetgeving, ook wel Plastic Information Measure (PIM) genoemd, zijn de eisen aan industriële kunststoffen vastgelegd, waar wij ons aan houden. 

Good Manufacturing Practice

Met GMP bewijzen wij dat ERIKS ‘schoon’ (be)werkt en geen contaminaties veroorzaakt nadat het materiaal bij ons is binnengekomen en voordat het weer wordt verzonden.

Lees onze blog over wet- en regelgeving

ERIKS levert

Zekerheid bij keuze componenten en materialen 

■ Persoonlijk advies van onze specialisten 

■ Uitgebreid assortiment Food Grade producten en materialen 

■ Uitgebreide faciliteiten voor kwaliteitscontroles en reiniging van producten 


Voedselveiligheid 

■ Rapid prototyping en co-engineering voor nauwkeurig passende onderdelen 

■ Hoge kwaliteit van A-leveranciers op het gebied van veiligheid en hygiëne 

■ Optimale processen en maximale veiligheid voor al uw productieprocessen


Goedkeuringen en voorschriften 

■ Ondersteuning bij de implementatie van wet- en regelgeving in de voedingsindustrie 

■ Uitgebreide certificering van uw producten 

■ Onze specialisten volgen de ontwikkelingen op mondiaal niveau 

 

 

 

Efficiëntie

■ Professionele ondersteuning - van planning tot ingebruikname van uw systemen 

■ Standaardonderdelen rechtstreeks bestellen via de webshop 

■ Snelle, flexibele aanschaf van reserveonderdelen om stilstand te voorkomen 

 

Kosten- en tijdsdruk besparing

■ Supply chain-oplossingen voor vereenvoudigde, efficiënte inkoop- en leveringsprocessen 

■ Intelligente, geautomatiseerde afleversystemen 

■ Optimalisatie van uw totale kosten (TCO)

Full service leverancier in food

Tijd besparen, de output verhogen voedselveiligheid verbeteren, TCO verlagen en het aantal leveranciers verminderen? Het kan met ERIKS als uw Full service leverancier voor slangen, pakkingen en afsluiters in food? 

Meer weten over onze oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie?

Deze nieuwe 36 pagina's tellende brochure gaat in op al uw uitdagingen en geeft u een duidelijk beeld van de oplossingen en meerwaarde die ERIKS u biedt op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne, regelgeving en downtime reductie. Download de brochure of blader 'm meteen door.

Gerelateerdere artikelen

Onze services voor maatwerk

Het leveren van de juiste werktuigbouwkundige componenten is maar één onderdeel van onze kracht. Het échte onderscheid zit 'm in onze kennis om u maatwerkoplossingen te bieden die bijdragen aan het optimaliseren van uw bedrijfsvoering. Onze services, zoals:

100% kwaliteitscontrole

Wanneer uw toepassing vraagt om afdichtingen met specifieke toleranties en u absoluut fouten wilt uitsluiten in uw (grote batches) O-ringen, vlakke ringen, eenvoudige vormdelen, oliekeerringen en kleine kunststof artikelen, dan bestaat de mogelijkheid om deze bij ERIKS te laten controleren met de Zero-defect machine, ook wel de 100% controlemachine genoemd.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Brochures

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie? Vul uw gegevens in en vink de productgroep aan waar u meer informatie over wenst te ontvangen, of stel uw vraag. Het formulier komt binnen bij onze food specialisten en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

ERIKS: 80 jaar historie in zuivel en voeding

Arie Eriks begon ruim 80 jaar geleden met het produceren van afdichtingen voor melkfabrieken. Vanaf het prille begin leveren wij technische oplossingen voor veel grote producenten in de Food sector. Ook aan wereldberoemde merken waar we in Nederland trots op zijn. In de afgelopen decennia hebben we enorm veel kennis opgebouwd, waardoor we precies weten welke producten en materialen waar moeten worden toegepast.

We hebben een ongekend breed assortiment afdichtingen, lopende banden, slangen, afsluiters en kunststoffen ontwikkeld, specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. We gebruiken onze ervaring om uw processen te verbeteren en om de kwaliteit te borgen die u nodig heeft om veilig voeding en drank op de markt te brengen. Wij zijn totaalleverancier in alle segmenten: van zuivel en groente tot fruit en frisdrank. 

Omdat we succesvol meedenken over het optimaliseren van het productieproces, en met innovatieve oplossingen komen heeft ERIKS een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbaar leverancier en partner.

ERIKS aan de Voormeer in Alkmaar | Meer historie

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.