Smart Asset Management

Real-time inzicht in uw installaties

Minder downtime, lager energieverbruik, een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en minder kans op ongelukken. Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgen bedrijven real-time inzicht in hun totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met de afdeling Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Inzicht in complete systemen

ERIKS Smart Asset Management ontwikkelt tal van toepassingen – onder andere met behulp en de kracht van de Internet of Things (IoT) – om klanten volledig inzicht en slagkracht te geven. De diensten die wij aanbieden, zijn toepasbaar op alle bedrijfsonderdelen: de koelsystemen, verwarmingssystemen, ventilatie- en persluchtsystemen, smeersystemen en de slangen die zorgen voor de distributie van vloeistoffen en gassen. Binnen al deze systemen zijn er tal van zaken die de dagelijkse gang van zaken kunnen beïnvloeden: de kwaliteit ervan, het energieverbruik, de uptime, veiligheid, vertrouwen en de Total Cost of Ownership.

De 5 voordelen van Smart Asset Management

  • Real-time inzicht voor kritische assets in de hele installatie
  • Lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  • Besparingen door smart data te combineren en analyseren
  • Operational efficiency verbeteren door downtime te verlagen
  • Kennis borgen

Links naar klant cases

Voorbeelden uit de praktijk

ERIKS werkt samen met industriële bedrijven aan de ontwikkeling van slimme, innovatieve oplossingen.

Smeren op afstand

Bijvoorbeeld om slijtage te voorkomen, moeten draaiende of wrijvende machine-onderdelen worden gesmeerd met vet of olie. Maar deze onderdelen bevinden zich vaak verspreid over de fabriekslocatie en zijn regelmatig moeilijk te bereiken of niet toegankelijk tijdens productie. Dat maakt uitvoering en controle duur en arbeidsintensief. ERIKS kwam met een werkende oplossing: smeren op afstand met behulp van draadloze sensoren.  

Analyseren energieverbruik

Ook hebben wij  een demonstratie-skid gebouwd, waarmee we bedrijfssituaties nabootsen en faaloorzaken creëren. We gebruiken de skid om faaloorzaken inzichtelijk te maken en de impact ervan op het energieverbruik te meten en te analyseren. Het apparaat is hiervoor voorzien van verschillende typen sensoren, monitoringsmogelijkheden, analyse-apparatuur en software. Zo ontwikkelen we slimme algoritmen om exact te kunnen voorspellen op welk moment een installatie onderhoud nodig heeft.

TCO verlagen

Al deze ontwikkelingen bieden Maintenance Engineers nieuwe mogelijkheden om snel inzicht te krijgen in de status van machines en installaties. Dat inzicht leidt tot een veiligere werkvloer, minder uitval en lagere onderhoudskosten en draagt meteen bij aan het verlagen van de TCO.

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe ERIKS uw bedrijf kan ondersteunen met Smart Asset Management? Of heeft u om -vrijblijvend- met ons te overleggen hoe u greep krijgt op uw kritische bedrijfsonderdelen? Ons team van specialisten helpt u graag.

T +31 88 855 85 58

E assetmanagement-NL@eriks.com

Onze services voor maatwerk

Monitoring & inspectie

Stel je een fabriek voor met assets die altijd in topconditie zijn, reparaties en onderhoud zijn van tevoren gepland en de productie is altijd optimaal. Bij ERIKS maken onze voorspellende en preventietechnieken vroegtijdige waarschuwingen mogelijk, ruim voordat de situatie kritiek wordt. Daarmee voorkomt u onverwachte downtime. 

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.