logistics

IoT in een pompopstelling met pompskids

Smart Asset Management

Installaties die zelf vertellen wat voor onderhoud ze nodig hebben. Dat klinkt ver weg, maar komt snel dichterbij. Met nieuwe, slimme technieken, ontwikkeld door de afdeling Smart Asset Management van ERIKS, kunnen – op afstand – data van sensoren opgeslagen en geanalyseerd worden.

 

Demonstratie-skid

ERIKS Smart Asset Management heeft een demonstratie-skid gebouwd, waarmee we bedrijfssituaties kunnen nabootsen en faaloorzaken creëren. Zoals:

 • Cavitatie
 • De impact van een versleten waaier
 • Versleten lagers
 • Slechte opbrengst door niet juist op de pompcurve draaien
 • Pomp/motorcombinatie niet goed uitgelijnd
 • Trillingen op de pomp/motorcombinatie


Dergelijke zaken hebben direct impact op het functioneren van de machines en machine-onderdelen van onze klanten. ERIKS Smart Asset Management is elke dag bezig om dit soort problemen voor de klant op te lossen.

Inzicht in energieverbruik

De komende tijd zullen we ons richten op energie. We gaan de skid gebruiken om faaloorzaken inzichtelijk te maken en de impact ervan op het energieverbruik te meten en te analyseren. Het apparaat is hiervoor voorzien van verschillende typen sensoren, monitoringsmogelijkheden, analyse-apparatuur en software. Zo ontwikkelen we slimme algoritmen om exact te kunnen voorspellen op welk moment een installatie onderhoud nodig heeft.

Deze ontwikkeling biedt Maintenance Engineers nieuwe mogelijkheden om snel inzicht te krijgen in de status van machines en installaties. Dat inzicht leidt tot een veiligere werkvloer, minder uitval en lagere onderhoudskosten. En wie wil dat nu niet?

Onze meerwaarde

 • Efficiënter onderhoud
 • Hogere uptime
 • Draadloze monitoring in weer en wind en op slecht bereikbare plaatsen
 • Plug & play-levering
 • Aangepast voor de situatie van de klant
 • Optimaal moment van vervanging bepalen
 • Eenvoudig op nieuwe plekken te integreren

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

T +31 88 855 85 58

E  assetmanagement@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Routinematig onderhoud reduceert downtime

Vlekkeloos produceren volgens planning vergt routinematig onderhoud. Onze onderhoudsteams bieden tal van mogelijkheden om uw uptime hoog te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem voortijdig was opgelost! ERIKS voert onderhoudstaken uit zoals on-site service, inspectie, testen en reparaties tot smeerservices.

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.