Systeemoplossingen

Een andere kijk op processen

De wijze hoe wij met elkaar communiceren, hoe u componenten bestelt of hoe u onderhoud uitvoert is het afgelopen decennium radicaal veranderd. ERIKS heeft nieuwe (digitale) oplossingen geïntroduceerd om het managen van uw productieproces of zelfs een gehele plant efficiënter te laten plaatsvinden.

Verbindingen maken

Van helicopter view tot deep dive

ERIKS heeft internationale teams met specialisten die op het gebied van Internet of Things, e-commerce, Smart Asset Management en bijvoorbeeld energiebesparing samenwerken. Zij werken volgens de Agile scrum methode continu aan nieuwe tooling om bijvoorbeeld uw digitale bestellingen efficiënter te verwerken, om uw technische vragen real time via een app te beantwoorden en om onderhoud aan uw assets te voorspellen middels het analyseren van big data.

Kortom nieuwe technologie die het mogelijk maakt om onze zeer diverse systeemoplossingen bij uw bedrijf binnen te brengen. Via quick scans met een helicopter view, zoeken we de verdieping met verbeteringen waardoor uw uptime vergroot en u steeds verder wordt ontzorgd.

Smart Asset Management

Maak uw installatie smart

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgen bedrijven real-time inzicht in hun totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met de afdeling Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

ERIKS kan elk onderdeel van een installatie smart maken. Als u wilt weten hoe uw complete machinepark optimaal kan werken, dan is er inzicht nodig in de interactie tussen alle componenten. Daarom werkt ERIKS aan platforms waar real-time data uit een fabriek binnenkomt en met algoritmes wordt geanalyseerd. Een dashboard geeft direct inzicht in de status van alle assets. Zo is er nauwkeurig zicht op zaken als levensduurverwachting, energieverbruik en onzichtbare schades. Delen van installaties met veel technische problemen worden sneller geïdentificeerd.

Hoe verlaag ik mijn Total Cost of Ownership?

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De producten die ERIKS levert, vertegenwoordigen - door de relatief lage inkoopwaarde - slechts een klein deel van uw totale inkoopbudget. De verwervingskosten ervan zijn echter relatief hoog. De TCO-aanpak van ERIKS richt zich op de mogelijkheden om de totale kosten in de Supply Chain te verlagen. Door optimalisatie van uw inkoopproces bieden wij verbeteringen voor de lange termijn die uw TCO blijvend verlagen. Mooie theorie, maar waar begin ik als bedrijf?

Efficiënte ventilator- en koelsystemen

Total Fan Solutions voorkomt stilstand

Waar bedrijven écht wakker van liggen, zijn ventilatoren die uitvallen. Dit is vooral onacceptabel bij kritische procesventilatoren, zoals in de koelsystemen in de levensmiddelenindustrie en drankindustrie, de (petro)chemie en de olie- en gasindustrie. Die moeten volcontinu presteren en mogen absoluut niet uitvallen tijdens het productieproces, want dat heeft direct gevolgen voor de kwaliteit van het eindproduct.
 
ERIKS is een partner die met u meedenkt hoe uw complete productieproces storingsvrij kan verlopen. Efficiënt ingestelde ventilatiesystemen gaan langer mee. Beter werkende machines, lagere onderhoudskosten, minder onnodige stilstand en ook nog energie besparen. Daar tekent u toch voor?
 

Energiebesparingen inzichtelijk maken

Over verborgen kosten en CO2-reductie 

Elke ondernemer en fabrikant zoekt naar mogelijkheden om zijn energieverbruik te verminderen. Minder energie is minder kosten, zo simpel is het. En dat is goed voor de concurrentiepositie. Het energieverbruik is namelijk in de meeste gevallen een substantieel deel van de kosten van een onderneming. Minder energie betekent ook minder CO2-uitstoot en een besparing op het gebruik van (fossiele) brandstoffen en energiebronnen. En dat is weer goed voor het milieu, de klimaatdoelen en de planeet.

Energie besparen kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld, heel eenvoudig, door gebruik te maken van energiezuinige motoren. Die leveren dezelfde prestaties, maar verbruiken minder energie. Besparen kan ook door onderzoek te doen naar energieverspilling, en daar actie op te ondernemen. 

ERIKS biedt diensten en producten om u te helpen energie te besparen en verspilling tegen te gaan. Wij verrichten stoom- en luchtlekkagemetingen en onderzoeken of en waar er sprake is van energieverspilling. Zo kunnen de verborgen kosten inzichtelijk worden gemaakt en bestreden. 

Stoomprocesbenadering

Veiligheid - rendement - lekkagebestrijding

Een optimaal functionerend stoomsysteem vergt na een goed systeemontwerp ook periodieke inspecties en onderhoud. In de praktijk functioneren namelijk veel condenspotten, regelkleppen en veiligheden onvoldoende, waardoor kostbare stoom verloren gaat. Maar ook gebrekkige leidingisolatie en andere aspecten leiden tot aanzienlijke stoomverliezen. ERIKS biedt waardevolle services waarmee u uw stoomsysteem in topconditie brengt én houdt: Total Steam Solutions.

Transportsystemen in goede banen leiden

Total Conveyor Solutions

Gebruikers van transportsystemen weten vaak niet dat hun installatie inefficiënt is en veel energie verbruikt. Het kan daarom nuttig zijn om een bestaand systeem al vóór het einde van de levensduur te vervangen door een nieuwe  installatie. Moderne en lichtere systemen verbruiken minder energie en doordat er minder water nodig is om te reinigen, verdient u de investeringen snel terug. 

ERIKS ontzorgt met complete conveyor systemen. Dat houdt in dat we niet alleen transportsystemen op maat leveren, maar ook de bijbehorende aandrijftechniek. Van ontwerp, installatie tot en met 24/7 beheer & onderhoud; ERIKS bouwt graag een duurzame band met u op.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.