Semicon

Schone productie onmisbaar

De halfgeleiderindustrie in Nederland heeft zijn eigen, specifieke uitdagingen. De vraag neemt elk jaar toe, mede als gevolg van de groei van de Internet-of-Things (IoT). Volgens de Wet van Moore wordt een chip elke achttien maanden kleiner en sneller. Die combinatie wordt steeds ingewikkelder. Eén van de grootste uitdagingen is voorkomen van vervuiling (bijvoorbeeld stof). Geavanceerde cleanrooms zijn onvermijdelijk bij een schone productie.

 

Nieuwe Cleanrooms

ERIKS heeft eigen state-of-the-art cleanrooms, waar we onder perfecte omstandigheden producten zoals slangen, afdichtingen afsluiters en manifolds kunnen schoonmaken, assembleren, testen en verpakken. In de sector wordt vaak gewerkt met modulebouw. We kunnen klanten helpen door verschillende van die modules voor hem in elkaar te zetten en helemaal schoon bij hem aan te leveren. Ook dat is een manier van ontzorgen.

Rapid Prototyping en printing

Kleiner, sneller, beter. Daar draait het om en ERIKS biedt u hiervoor een deskundig team van Engineers. Ze begeleidt uw project zorgvuldig van A tot Z en adviseert welke vormgeving en Rapid prototyping traject het beste is voor uw situatie. 

Additive Manufacturing/3D printing is een nog relatief nieuwe productietechniek die we steeds meer toepassen. Bijvoorbeeld om te beoordelenof het voor u gewenste hoogwaardige kwaliteitsniveau haalbaar is. Dit doen wij door eigen onderzoek op toepasbaarheid van de techniek, maar ook door fundamenteel onderzoek naar materialen in samenwerking met toonaangevende onderzoeksinstellingen. 

Onze services voor maatwerk

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chainprofiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Systeemoplossingen

De wijze hoe wij met elkaar communiceren, hoe u componenten bestelt of hoe u onderhoud uitvoert, is het afgelopen decennium radicaal veranderd. ERIKS heeft nieuwe (digitale) systeemoplossingen geïntroduceerd om het managen van uw productieproces of zelfs een gehele plant efficiënter te laten plaatsvinden.

Nieuws

Nieuwbouw voor Kunststoffen in Ede nadert voltooiing

-

ERIKS bouwt in Ede een nieuw Center of Expertise Kunststoffen van ruim 10.000 m². In deze nieuw...

Bescherm uzelf en anderen tegen hoest- en niesspetters

-

Om uzelf en uw medewerkers te beschermen tegen hoest- en niesspetters levert ERIKS momenteel met voo...

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.