Semicon

Schone productie onmisbaar

De halfgeleiderindustrie in Nederland heeft zijn eigen, specifieke uitdagingen. De vraag neemt elk jaar toe, mede als gevolg van de groei van de Internet-of-Things (IoT). Volgens de Wet van Moore wordt een chip elke achttien maanden kleiner en sneller. Die combinatie wordt steeds ingewikkelder. Eén van de grootste uitdagingen is voorkomen van vervuiling (bijvoorbeeld stof). Geavanceerde cleanrooms zijn onvermijdelijk bij een schone productie.

 


Bekijk de korte video 'ERIKS | Lean in Clean'. [Ook op Youtube]

3e Cleanroom Alkmaar in place

De eisen voor schone productie en verpakkingen worden steeds strenger. Eén van de grootste uitdagingen is het voorkomen van vervuiling. Minuscule stofdeeltjes – we hebben het over nanometers – kunnen cruciale industriële processen ernstig verstoren.

Voor ERIKS was dit de reden om in 2019 te investeren in een nieuwe Clean Manufacturing Facility en zo de volledige supply chain onder één dak samen te brengen en te beheersen. Wij kijken naar het totale proces rondom schone producten om u volledig te ontzorgen en noemen dit 'Lean in Clean'.

In september 2023 opende wij de 3e Cleanroom in Alkmaar met opnieuw bijna 1.000 m2 oppervlakte.

Lees meer

 

Rapid Prototyping en printing

Kleiner, sneller, beter. Daar draait het om en ERIKS biedt u hiervoor een deskundig team van Engineers. Ze begeleidt uw project zorgvuldig van A tot Z en adviseert welke vormgeving en Rapid prototyping traject het beste is voor uw situatie. 

Additive Manufacturing/3D printing is een nog relatief nieuwe productietechniek die we steeds meer toepassen. Bijvoorbeeld om te beoordelenof het voor u gewenste hoogwaardige kwaliteitsniveau haalbaar is. Dit doen wij door eigen onderzoek op toepasbaarheid van de techniek, maar ook door fundamenteel onderzoek naar materialen in samenwerking met toonaangevende onderzoeksinstellingen. 

Meer informatie

Voor meer informatie over onze uitgebreide maatwerkoplossingen voor de high tech industrie neemt u contact op met onze specialisten.
T +31 88 855 86 71

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Onze services voor maatwerk

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Systeemoplossingen

De wijze hoe wij met elkaar communiceren, hoe u componenten bestelt of hoe u onderhoud uitvoert, is het afgelopen decennium radicaal veranderd. ERIKS heeft nieuwe (digitale) systeemoplossingen geïntroduceerd om het managen van uw productieproces of zelfs een gehele plant efficiënter te laten plaatsvinden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.