Machine- en apparatenbouw

Snelheid en hoogwaardigheid

ERIKS bedenkt, ontwikkelt, test, bouwt én verbetert machines en apparaten voor de imposante OEM-markt. Van verpakkingsmachines tot zuivelinstallaties en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. De eisen zijn zwaar: een hoge en constante kwaliteit is essentieel. Met co-engineering en co-development bieden wij u aantrekkelijke oplossingen op maat. Zo houden u uw ontwikkelkosten laag, terwijl u wél toegang heeft tot onze waardevolle technologische kennis en expertise.

Snel hoogwaardige innovaties

In de maakindustrie ontwikkelt en produceert de Nederlandse machine- en apparatenbouw prachtige en innovatieve machines en apparaten. Van unieke, eenmalige exemplaren tot seriematige massaproductie en alles daartussen. Van hoogwaardige chipmachines tot koffieautomaten en scheerapparaten. 

De machine- en apparatenbouw is een breed en belangrijk marktsegment. Het toont aan dat de maakindustrie nog altijd kan floreren in Nederland. Dat kan alleen door tegen zo laag mogelijke kosten zo snel mogelijk een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. Innovaties volgen elkaar steeds sneller op. Dat betekent dat het engineeringsproces ook steeds sneller moet verlopen.

Rapid Prototyping en Additive Manufacturing

Via Rapid Prototyping en Additive Manufacturing kunnen wij met 3D-printers een werkbaar rubber- of kunststofmodel maken om gedrag en bruikbaarheid te testen. Daarom willen we het liefst zo vroeg mogelijk in het engineeringsproces meepraten en meedenken. Zo kunnen we onze kennis en kunde beschikbaar stellen om ontwikkelingstijd te verminderen.

Een deskundig team van Engineers begeleidt uw project zorgvuldig van A tot Z en adviseert welke vormgeving en Rapid prototyping traject het beste is voor uw situatie. 

Stroomlijnen van de Supply Chain 

Maar we kunnen en doen veel meer. Het managen van de Supply Chain, bijvoorbeeld. We kunnen een deel van het voorraadbeheer van de klant overnemen, van de afstemming van de behoefte tot en met de forecast van de bestellingen en het daadwerkelijke bijhouden van de voorraden in de fabriek.

100% kwaliteitscontrole van uw batch

Wanneer uw toepassing vraagt om afdichtingen met specifieke toleranties en u absoluut fouten wilt uitsluiten in uw (grote batches) O-ringen, vlakke ringen, eenvoudige vormdelen, oliekeerringen en kleine kunststof artikelen, dan kan ERIKS deze laten controleren met de Zero-defect machine. Hiermee is een artikel afzonderlijk te controleren op maatvoering, toleranties, vlakheid en imperfecties zoals vliezen of beschadigingen.

Zo worden uitsluitend artikelen die 100% goedgekeurd zijn geleverd en bent u verzekerd van 100% goede leveringen. 

Uitgebreid gecertificeerd

Kwaliteit is een beleidsbepalende factor in de bedrijfsvoering van ERIKS. Voor de ene klant is de benadering en betekenis van het begrip kwaliteit anders dan voor de andere. Het leveren van de beste kwaliteit voor de juiste toepassing is ons uitgangspunt. Hierin spelen alle medewerkers een rol. 

Bekijk hier de ISO-Certificaten ERIKS Nederland en productgerelateerde certificaten. 

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.