Online trillingsbewaking met VibraConnect

 

 

VibraConnect, deze online Condition Monitoring is een vorm van conditiebewaking waarbij sensoren op machines worden geïnstalleerd om optredende veranderingen te detecteren, waardoor mogelijke uitval van onderdelen vroegtijdig gedetecteerd wordt.

VibraConnect

Wat is VibraConnect?

De trillings- en temperatuurgegevens van de machine worden verzameld met behulp van Internet Of Things-technologie (IOT) realtime geëvalueerd. De gegevens worden geanalyseerd met behulp van kunstmatige intelligentie en weergegeven op uw Smart Asset Management (SAM)-platform. VibraConnect combineert de diepgaande kennis van ERIKS op het gebied van Rotating Equipment en conditiebewaking met de door sensoren verzamelde data. Dit geeft u inzicht in de huidige en te verwachten toekomstige conditie van een asset, zodat optimale onderhouds-planning mogelijk is en storingen en ongeplande stilstand kunnen worden voorkomen.


U heeft volledige toegang tot de geregistreerde gegevens, de huidige en historische conditie,
de onderhoudsgeschiedenis van de aandrijfcomponenten die onderhoud nodig hebben, wat bijdraagt aan het optimaliseren van uw productieprocessen.

VibraConnect maakt een optimale onderhoudsplanning mogelijk. Het geeft u de mogelijkheid voortijdig storingen te voorkomen met het tijdig signaleren van veranderingen in de meetwaarden. Hierdoor voorkomt u storingen en ongeplande stilstand. Hiermee draagt VibraConnect bij aan het verlagen van uw kosten en het verhogen van de efficiency van uw proces. U verhoogt hiermee uw output, de kwaliteit van uw product en de leverperformance naar uw klanten toe. 


Hoe werkt VibraConnect?

Door VibraConnect op te nemen in uw onderhoudsstrategie kunt u op afstand de staat van uw assets rond de klok volgen. U krijgt inzicht in hoe uw processen de conditie van de machine beïnvloeden, dit helpt bij het identificeren van belangrijke factoren; wat voor onderhoud er nodig is, hoe snel er onderhoud uitgevoerd moet worden en het resultaat van het uitgevoerde onderhoud is direct zichtbaar op het platform als dit is voltooid. Uw persoonlijke SAM-platform verzameld al uw geregistreerde assets in een overzichtelijk dashboard.
 

 • Verbetering van productiviteit
 • Vermindering van downtime en productieverlies
 • Vermindering van ongepland én gepland onderhoud
 • Verlagen van voorraden
 • Altijd te nieuwste vervangingsonderdelen beschikbaar 
   

Aanbod: ERIKS VibraConnect

Door VibraConnect voor de online trillingsbewaking op te nemen in uw onderhoudsstrategie kunt u op afstand de staat van uw assets rond de klok volgen. U krijgt inzicht in hoe uw processen de conditie van de machine beïnvloeden en het helpt bij het identificeren van belangrijke factoren, bv. wat voor onderhoud nodig is, hoe snel een maatregel moet worden uitgevoerd en hoe goed een maatregel is voltooid.

Series 1 : log and Alert icon

INSTALLATIE & SET-UP

ERIKS installeert VibraConnect op overeengekomen assets.

 • Installatie en inbedrijfstelling van de hardware op overeengekomen assets
Series 2 : Status Monitoring icon

ONBOARDING

Meetwaarden en alarms worden ingesteld.

 • Toegang tot het ERIKS Smart Asset Management-platform
 • Aanmaken van digitale records en instellen van alarmdrempels
 • Automatische diagnose en onderhoudsaanbevelingen
Series 3 : Trending and Predictive Icon

BEWAKING & RAPPORTAGE

U ontvangt dagelijks updates en aanbevelingen, zodat u het onderhoud kunt inplannen. 

 • Dagelijkse e-mailnotificaties over de conditie van elke machine
 • Maandelijkse oproepen en technische ondersteuning door het ERIKS Remote Monitoring Centre
 • Extra service add-ons

WAT KAN ERIKS MONITOREN?

Motoren, pompen, tandwielkasten, ventilatoren en transportbanden. Met meer dan 100 jaar ervaring in het onderhoud van apparatuur beschikken we bovendien over de knowhow om te helpen bij het voorkomen van stilstand van uw assets op locatie.

 

Besparingen door ERIKS online bewaking

Series 1 : log and Alert icon

Elektrische productie/halfgeleiders

In het geval van een leverancier van netwerkoplossingen zou een onderbreking van hun productieproces leiden tot het schrappen van een hele productieserie en het opnieuw beginnen vanaf stap één...

Series 2 : Status Monitoring icon

Water- & waterzuiveringsbedrijven

In het geval van een grote waterzuiveringsinstallatie zou een set problematische pompen kostenstijgingen, productiestilstand en ingrijpen van lokale milieu-instanties veroorzaken...

VibraConnect

Bouw-/isolatie industrie

Met de complexiteit van het hedendaagse machinepark is het belangrijker dan ooit om inzicht te hebben in de conditie van uw bedrijfsmiddelen en in ERIKS Digital Reliability Services te investeren...

Online trillingsbewaking

We staan voor u klaar

Of u nu meer informatie nodig heeft of dringend teruggebeld wilt worden, een van onze medewerkers neemt snel contact met u op.

 

 

 

Wat is er voor een ingenieur erger dan een uitval van een machineonderdeel?

Herhaaldelijk uitvallen van hetzelfde onderdeel

Maar wat nog frustrerender is, is het herhaaldelijk uitvallen van onderdelen zonder verklaring, wat leidt tot meer downtime en productieverlies.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.