over-eriks-mvo

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neem je als bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hierbij maak je bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en je richten  op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Voor nu en in de toekomst.

fabriek-natuur

Shell Eco-marathon

De Shell Eco-marathon is een jaarlijkse competitie. De wedstrijd gaat niet om de snelheid maar om de efficiëntie van de voertuigen. Het is de bedoeling om een zo laag mogelijk verbruik per kilometer neer te zetten. Uiteindelijk wint de deelnemer die het meeste aantal kilometers weet te rijden op één liter brandstof.

shell eco marathon

Team Phidippides

Team Phidippides is een van de deelnemers, opgericht vanuit de Hogeschool Rotterdam en opereert op de RDM Campus. Het team bestaat uit studenten autotechniek, elektrotechniek en industrieel productontwerp. ERIKS sponsort dit team met diverse materialen, waaronder energy saving lagers, smeermiddelen, tandwielen en POM C kunststof materiaal.
lees verder

Stichting Gered Gereedschap: ERIKS gereedschap krijgt een tweede leven

ERIKS levert in de Benelux een compleet programma kwaliteitsgereedschappen en onderhoudsproducten van hoofdzakelijk A-merken. Producten van een gegarandeerd hoog precisie- en kwaliteitsniveau. De Rotterdamse vestiging van ERIKS was eind 2011 bezig om afgeschreven – maar nog prima bruikbare - gereedschappen in kaart te brengen toen zij met de stichting Gered Gereedschap in contact kwam. Deze stichting zamelt gereedschappen in, herstelt deze waar nodig en verzendt ze vervolgens naar technische scholen, startende ondernemers en technici in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 

In 2015 is er weer een container aan gereedschappen van ERIKS en andere participerende bedrijven verscheept naar Kameroen, bestemd voor het opbouwen van een technische school en werkplaats. Bekijk de film hieronder voor meer informatie over deze mooie actie. Of nog beter: doe mee!

gered-gereedschap-film

ERIKS en MVO

Bij ERIKS wordt MVO al jaren zeer bewust en nadrukkelijk ingebed in de bedrijfsvoering. Het pand in Alkmaar is duurzaam gebouwd, het energieverbruik is laag, warmte wordt verkregen door de restwarmte van de huisvuilcentrale en er wordt goed nagedacht over afvalscheiding en hergebruik van materialen.

doelenIeder jaar worden er meetbare doelen geformuleerd. Zo is ons gehele printerpark vervangen door energiezuinige apparaten en wordt er dubbelzijdig afgedrukt. Dit levert een enorme energie- en "boombesparing" op. Lease auto's worden uitsluitend vervangen door auto's met een A- of B-label. Ook bij het inkopen van materialen wordt meegewogen hoe onze A-leveranciers omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en of zij ISO14001 gecertificeerd zijn.

In 2011 hebben al deze maatregelen onder meer geleid tot het behalen van het ISO14001 certificaat.

Een ander interessant proces is dat ERIKS de sociale betrokkenheid van haar medewerkers in de gemeenschap ondersteunt. Alleen al door de grootte van de organisatie kan dit het verschil maken.

Op deze pagina leest u over een aantal initiatieven en instanties die wij ondersteunen, waarmee wij onze maatschappelijke betrokkenheid graag willen onderstrepen.

Rapport Good Business 2017

Wij zijn vastbesloten de samenleving te versterken, verandering te stimuleren en efficiency te verbeteren. In het rapport "Good Business 2017" hebben we de resultaten van een enquête onder stakeholders gepubliceerd. We hebben onze duurzaamheidsdoelen vereenvoudigd en op één lijn gebracht met onze business strategie. Voor uitgebreide online informatie, bezoekt u onze sustainability website.

ERIKS in de praktijk: klantcases

Duurzaamheid-logoERIKS denkt graag mee met bedrijven en opdrachtgevers om te komen tot maatschappelijk verantwoorde en duurzame oplossingen.

Inspirerende klantcases op dit thema hebben wij voor u verzameld op de pagina: klantcases duurzaamheid.

KWF-zakenvriend

Als onderneming delen wij met miljoenen mensen een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.

ERIKS sponsort als KWF Zakenvriend wetenschappelijk kankeronderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede door onze steun kunnen deze  jonge, talentvolle onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek.

Wilt u meer weten over dit initiatief of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op de website van KWF Kankerbestrijding.

Stap ook over op e-facturatie!

En draag bij aan een beter milieu. In navolging van vele bedrijven streeft ERIKS er naar om de facturen zo veel mogelijk digitaal te versturen. Dit doen we om het papierverbruik terug te dringen en om de CO2 uitstoot als gevolg van de postbezorging te reduceren.

U kunt ons daarbij helpen door - net als vele andere relaties - ook over te stappen op digitale facturatie! Het doorgeven van uw juiste e-mailadres is hiervoor voldoende. U ontvangt dan voortaan alle facturen van ERIKS in PDF-formaat. Deze documenten kunt u gemakkelijk digitaal opslaan.

Ga naar aanmelding e-facturen en vul het aanvraagformulier volledig in.