MVO

Als bedrijf je verantwoordelijkheid nemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neem je als bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hierbij maak je bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en je richten  op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Voor nu en in de toekomst.

ERIKS en MVO

Bij ERIKS omarmen we al jaren zeer bewust en nadrukkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze bedrijfsvoering. De panden in Alkmaar en Ede zijn duurzaam gebouwd, het energieverbruik is laag en we verkrijgen in Alkmaar warmte door de restwarmte van de huisvuilcentrale. Bovendien denken we goed na over onze afvalscheiding en het hergebruiken van materialen. 

Ieder jaar formuleren we meetbare doelen. Zo hebben we ons hele printerpark vervangen door energiezuinige apparaten en drukken we zoveel mogelijk dubbelzijdig af. Dit levert een enorme energie- en "boombesparing" op. Het wagenpark met leaseauto’s vergroent door de toename van elektrische auto's. Ook als we materialen inkopen, kijken we hoe onze A-leveranciers omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en of zij ISO14001 gecertificeerd zijn. Al sinds 2011 hebben al deze maatregelen onder meer geleid tot het behalen van een eigen ISO14001 certificaat.

Bovendien ondersteunen we de sociale betrokkenheid van onze medewerkers in de gemeenschap. Alleen al door de grootte van onze organisatie kan dit een verschil maken.

 

p7

Zakenvriend van KWF

Als onderneming delen wij, samen met miljoenen andere mensen, een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe, zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.       

ERIKS is een KWF Zakenvriend. We sponsoren sinds 2012 wetenschappelijk kankeronderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede door onze steun kunnen deze jonge, talentvolle onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek. 

Wil je meer weten over dit initiatief of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op de website van KWF Kankerbestrijding.

Sponsorships

ERIKS ondersteunt selectief Technische Universiteiten en Hogescholen om studenten met (materiaal) kennis en engineering skills te laten ontwikkelen. Wij zien het grote belang van het inspireren van jongeren en het laten opdoen van praktijkervaring om ze klaar te stomen voor de uitdagingen waar het bedrijfsleven in technische sectoren voor staan.

Technisch partnership met TU Delft HydroMotion team

Studenten van de TU Delft zetten in op de ontwikkeling van een boot die wordt voortgestuwd op waterstof. Hiermee doen zij jaarlijks mee aan de wereldkampioenschappen in Monaco. Met dit ambitieuze plan - onder de naam Hydro Motion -  willen de studenten de maritieme industrie inspireren door te tonen wat er met waterstof mogelijk op weg naar een duurzame scheepvaart.

ERIKS en TU Delft-studenten werken samen aan Delft Hyperloop 

De afgelopen jaren is er een succesvol technisch partnership ontstaan tussen ERIKS en de studenten van de verschillende Delft Hyperloop teams door de jaren heen. Injuli 2023, tijdens de European Hyperloop Week in Edinburgh werd de prijs voor meest innovatieve ontwerp gewonnen. Er zijn meer hoogtepunten rond de samenwerking in het verleden.

hyperloop team

Duurzaamheidsstrategie

In 2021 ontwikkelden wij bij ERIKS een nieuwe duurzaamheidsstrategie die voortbouwt op onze sterke punten. Als toonaangevende, gespecialiseerde industriële dienstverlener beschikken we over de kennis van toepassingen en producten om onze klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen te helpen bereiken. ERIKS bevindt zich in een unieke positie om bruggen te slaan tussen belangrijke spelers, waaronder onze klanten en onze 20.000 leveranciers, en zo samen te werken aan een duurzamere industrie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.