MVO

Als bedrijf je verantwoordelijkheid nemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neem je als bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hierbij maak je bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en je richten  op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Voor nu en in de toekomst.

ERIKS en MVO

Bij ERIKS omarmen we al jaren zeer bewust en nadrukkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze bedrijfsvoering. Het pand in Alkmaar is duurzaam gebouwd, het energieverbruik is laag en we verkrijgen warmte door de restwarmte van de huisvuilcentrale. Bovendien denken we goed na over onze afvalscheiding en het hergebruiken van materialen. 

Ieder jaar formuleren we meetbare doelen. Zo hebben we ons hele printerpark vervangen door energiezuinige apparaten en drukken we zoveel mogelijk dubbelzijdig af. Dit levert een enorme energie- en "boombesparing" op. We vervangen leaseauto’s alleen door auto’s met een A- of B-label. Ook als we materialen inkopen, kijken we hoe onze A-leveranciers omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en of zij ISO14001 gecertificeerd zijn. In 2011 hebben al deze maatregelen onder meer geleid tot het behalen van het ISO14001 certificaat.

Bovendien ondersteunen we de sociale betrokkenheid van onze medewerkers in de gemeenschap. Alleen al door de grootte van onze organisatie kan dit een verschil maken.

 

p7

Zakenvriend van KWF

Als onderneming delen wij, samen met miljoenen andere mensen, een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe, zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.       

ERIKS is een KWF Zakenvriend. We sponsoren sinds 2012 wetenschappelijk kankeronderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede door onze steun kunnen deze jonge, talentvolle onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek. 

Wilt u meer weten over dit initiatief of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op de website van KWF Kankerbestrijding.

Technisch partnership met TU Delft Solar Boat Team

Studenten van de TU Delft zetten in op de ontwikkeling van een boot die wordt voortgestuwd op waterstof. Hiermee doen zij in de zomer van 2021 mee aan de wereldkampioenschappen in Monaco. Met dit ambitieuze plan - onder de naam Hydro Motion -  willen de studenten de maritieme industrie inspireren door te tonen wat er met waterstof mogelijk op weg naar een duurzame scheepvaart.

ERIKS en TU Delft-studenten werkten samen aan Delft Hyperloop

Tussen 2017 en 2021 is er een succesvol technisch partnership ontstaan tussen ERIKS en de studenten van de verschillende Delft Hyperloop teams, om de SpaceX Hyperloop Pod Competition in Los Angeles te winnen. Hier volgen een aantal hoogtepunten rond die samenwerking.

Duurzaamheidsrapport 2019

Dit rapport is gebaseerd op GRI-rapportagenormen, een wereldwijde benchmark op het gebied van duurzaamheidsrapportage. Het gebruik van deze strikte eisen weerspiegelt onze ambitie om een maatschappelijk verantwoord bedrijf te zijn en actief deel te nemen aan de gemeenschap waarin wij actief zijn. Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze duurzaamheidsresultaten te benchmarken en meer informatie te geven over andere onderwerpen zoals gezondheid en persoonlijk veiligheid,

 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.