Petrochemie

Integratie in de keten

De petrochemie is een specialistische wereld, met een behoorlijk aantal dwingende aandachtspunten. Het gaat om raffinaderijen die – vaak met hoge drukken en hoge temperaturen – gevaarlijke stoffen verwerken in fabrieken die veelal in de jaren 70 van de vorige eeuw zijn gebouwd. Er is in toenemende mate sprake van integratie in de keten – wat standaardisatie van producten en processen mogelijk maakt.

Ideale partner voor turnarounds

De petrochemische fabrieken in Nederland mogen op leeftijd zijn, de (scheikundige) processen moeten veilig worden uitgevoerd en optimaal gecontroleerd. Dat maakt veiligheid tot het belangrijkste thema. 

ERIKS is al jaren een betrouwbare en innovatieve leverancier in de sector. We geven trainingen  en cursussen om de kennis op de fabrieken op peil te houden. We hebben veel projectkennis van stops en turnarounds. En we weten hoe pakkingen, slangen en afsluiters op elkaar moeten worden aangesloten – ook bij (stoom)manifolds. Dat maakt ERIKS tot een partner met toegevoegde waarde.

Energiebesparende oplossingen

Kostenbesparingen zijn in de petrochemie van levensbelang. Een van de grootste kostenposten is energie. Daarom helpen wij u uw energieverbruik op een slimme manier te verminderen. Dat doen we bijvoorbeeld met de inzet van energiezuinige motoren. Dat levert u veel voordelen op: forse besparingen op energie, terugdringing van downtime en onderhoud en vermindering de CO2-uitstoot. Vaak verdient zich deze investering binnen twee jaar terug. Zo verlagen wij uw Total Cost of Ownership. 

On site onderhoudsteam

Uw productie activa operationeel houden en vlekkeloos produceren volgens de vastgestelde targets vergen routinematig onderhoud en inspecties. Onze onderhouds- en on site service teams bieden u tal van mogelijkheden om uw uptime zo hoog mogelijk te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem was opgelost voordat het onderdeel faalde. 

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws