Joint Improvement Program

Disruptieve aanpak van (productie)procesverbeteringen

Een site scan om bestaande productieprocessen te analyseren en direct concrete verbetervoorstellen te doen bij industriële spelers is de nieuwste vorm van dienstverlening bij ERIKS. Het Joint Improvement Program - oftewel JIP - is een op maat gesneden programma waarin onze experts in uw bedrijf knelpunten inventariseren, analyses doen, sparren met u en uw medewerkers en aansluitend met een goed gefundeerd advies komen dat u besparingen oplevert.

JIP | Focus op optimalisatie

Zo’n goed onderbouwd advies van het JIP team in de vorm van concrete verbetervoorstellen richt zich op het optimaliseren en verduurzamen van uw bedrijfsmatige processen en – waar mogelijk – met de inzet van innovatieve technieken.

Thema’s die centraal staan tijdens site scans:

  • Overall Equipment Effectiveness [OEE]
  • Process Efficiency
  • Quality
  • Energy savings (CO2)
  • Safety and Environment


Om deze thema’s voor u inzichtelijk te krijgen maakt ERIKS gebruik van beproefde methodes zoals Scrum en Agile.

 

In 4 stappen naar verbetervoorstellen

Het Joint Improvement Program bestaat uit vier verschillende fases, te weten: 1. Context | 2. Ideation | 3. Prototype | en 4. Pitch

Fase 1 | Context

De eerste fase is context. Er wordt zoveel mogelijk data verzameld. Vervolgens bepalen we samen met u de aandachtsgebieden. Waar ontstaan er regelmatig problemen, is er stilstand en waardoor komt dat, zijn er lekkages of treden er veiligheidsissues op?

Het ERIKS team bestaat uit ervaren Application Engineers met veel kennis van zaken op het gebied van componenten, applicaties en processen die we tegenkomen in de stromingstechniek, aandrijftechniek, afdichtingstechniek, onderhoud en veiligheid. Dit team voert korte gesprekken met zoveel mogelijk mensen; van operators tot de plant manager, vanuit de gedachte: ‘alleen door echt te luisteren, kun je tot verbeteringen komen.’

Fase 2 | Ideation

Tijdens de ideation fase wordt alle informatie uit de gesprekken samengebracht. In een soort 'war room' op uw locatie worden alle problemen, processen, knelpunten en opmerkingen vastgelegd en overzichtelijk gemaakt. Het team brengt structuur in de chaos van het geheel. De grootste pijnpunten per proces worden in kaart gebracht. Ook de mogelijke oplossingen worden door het team met uw medewerkers besproken.

 

"Alleen door echt te luisteren,
kun je tot verbeteringen komen."

Fase 3 | Prototype

Nu gaat het JIP team aan de slag met alle ontstane ideeën en inzichten. Door middel van presentaties, tekeningen en prototypes wordt voor u inzichtelijk gemaakt hoe de oplossingen concreet in de praktijk kunnen worden toegepast. Daarbij toetsen we steeds of de gezochte richting aansluit bij uw wensen. We gaan regelmatig terug de fabriek in om te horen of we op de goede weg zijn.

Fase 4 | Pitch

Tenslotte worden de oplossingen tijdens een pitch aan u gepresenteerd. We tonen de gesignaleerde problemen, presenteren prototypes en oplossingen en laten zien welke besparingen mogelijk zijn. Dit kan variëren van energiezuinigere motoren, het vervangen van een afsluiter tot en met optimaliseren van een complete productie. U beslist daarna welke oplossingen u graag ziet en voor uw bedrijf prioriteit hebben, en hoe die worden opgevolgd.

 

JIP | Van signalering tot realisering van verbeteringen

Het voordeel van de JIP sessie is dat we door onze helikopterview in hoog tempo tot de kern van allerlei knelpunten komen. Het kost u en uw collega's weinig tijd en we zijn snel in staat om tot kwantificeerbare besparingen en oplossingen te komen.

ERIKS helpt u graag met de implementatie en begeleiding van de verbeteringen. Wat aanpak betreft is JIP de ultieme vertaling van onze missie ‘Let’s make industry work better’.

 

Meer informatie

Bent u benieuwd wat JIP uw bedrijf kan betekenen? Daag ons uit en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

T +31 88 855 90 62

E  jip@eriks.nl

JIP in de praktijk | Heineken

ERIKS wilde als strategisch partner van Heineken graag het Joint Improvement Program bij dit bedrijf van naam uitvoeren. Daar is met plezier aan meegewerkt. Heineken heeft uiteraard al veel goed georganiseerd, met een technische dienst van honderd man waaronder veel specialisten.

Peter Oosterveld, Manager Innovations & Investments van de Heineken locatie in Den Bosch was verbaasd dat ERIKS in zo korte tijd zo veel kennis kon verzamelen over het bedrijf en de processen.

Bekijk het hele interview over zijn ervaring met het JIP van ERIKS.

 

 

Onze services voor maatwerk

Slang inspecties on-site

Tijdens regulier gebruik van uw slangen worden deze blootgesteld aan verschillende invloeden. Slijtage kan een veiligheidissue veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat uw slangen blijvend veilig zijn voor gebruik, kunt u ze door ERIKS on-site laten inspecteren. Wij beperken de down-time  zo tot een minimum.

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Monitoring & inspectie

Stel je een fabriek voor met assets die altijd in topconditie zijn, reparaties en onderhoud zijn van tevoren gepland en de productie is altijd optimaal. Bij ERIKS maken onze voorspellende en preventietechnieken vroegtijdige waarschuwingen mogelijk, ruim voordat de situatie kritiek wordt. Daarmee voorkomt u onverwachte downtime. 

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.