Testimonials

Werken bij ERIKS in de praktijk

Ruby | Ik krijg echt de kans om te groeien

Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik gaan werken als technisch inkoper bij ERIKS, op de business unit flens-, pompas-, en spindelafdichtingen. Het is mijn taak om alle benodigde en bestelde items op het afgesproken tijdstip bij onze klanten te krijgen, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit brengt natuurlijk dagelijks allerlei uitdagingen met zich mee en daarom is het voor mij zo belangrijk om een hele goede, soepele samenwerking met collega’s én leveranciers te onderhouden.

ERIKS geeft mij echt de kans om binnen de organisatie te groeien, door de persoonlijke begeleiding en training die ik krijg. Ik ben betrokken bij allerlei interessante projecten, waardoor ik steeds nieuwe dingen leer. Daardoor kan ik zowel mezelf als ons inkoopproces steeds verbeteren.

Bob | Constant in beweging

De afgelopen vijf jaar heb ik in de chemische industrie gewerkt, op het gebied van Maintenance Engineering. Daar heb ik veel geleerd over techniek in de praktijk. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het ontwikkelen en implementeren van projecten en verbeterprocessen. Ook heb ik gewerkt aan de uitdagingen waar onze klanten mee te maken hebben, zoals compliance, Total Cost of Qwnership en sustainability.

Daarna ben ik bij ERIKS in dienst getreden. Mijn eerste indruk van ERIKS is dat het een bedrijf is dat constant in beweging is. Er is een prettige werkomgeving met vriendelijke collega’s en duidelijke werkprocessen; een goede basis om verbeteringen te implementeren.

In mijn huidige rol als Sales Manager wil ik werken aan hoe we onze propositie richting onze klanten nóg beter over kunnen brengen en hoe we de interne werkprocessen afdeling overstijgend kunnen optimaliseren.

Arcadio | Meteen gebleven na afstudeerstage

Ik ben bij ERIKS in Schoonhoven terecht gekomen voor mijn afstudeerstage. Na het succesvol afronden van deze stage kreeg ik een baan aangeboden op de afdeling engineering in de functie van elektronica engineer. Deze kans heb ik meteen gegrepen! Op de afdeling engineering is geen dag hetzelfde omdat het een mix is van programmeren, ontwerpen en productondersteuning, zowel van eigen producten als van producten die ingekocht worden. Er is ook veel samenwerking met de mechanica engineers.

In de tijd dat ik bij ERIKS werk heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen op het gebied van elektrotechniek door zowel interne als externe cursussen en opleidingen. Ik verwacht hier nog jaren met plezier te werken en nog verder door te groeien in de elektrotechniek.

Bas | Van stagiair naar teamleider

Tijdens mijn eerste jaar MTS Werktuigbouwkunde liep ik stage bij de technische dienst van ERIKS Roermond (toen nog Flexion). Deze stage beviel wederzijds zo goed dat ik de rest van de opleiding heb afgemaakt bij ERIKS. Dit betekende 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school. Na afronding van deze opleiding kreeg ik een vaste aanstelling. Na een paar jaar als service monteur hydrauliek te hebben gewerkt wilde ik ook wel eens wat verder kijken. 

Ik ben leergierig en wil me graag verder ontwikkelen. Door deelname aan verschillende projecten maar ook door eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen kon ik doorgroeien binnen de organisatie. Sinds 2014 heb ik veel plezier in mijn huidige functie als Teamleider werkvoorbereiding service & onderhoud.

Eind 2016 heeft ERIKS mij de kans gegeven om in een 1,5 jaar durend traject te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens dit traject heb ik enorm veel geleerd en heb ik handvaten gekregen waar ik de rest van mijn carrière profijt van zal hebben.

Quinten | Vliegende start en verder groeien

 

"ERIKS kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een stage tijdens mijn hbo-opleiding WTB. Na een leerzame eerste stage heb ik enige tijd later ook mijn afstudeerstage vervuld bij ERIKS. Hierna werd mij aangeboden om in dienst te treden bij ERIKS in een zowel technische als commerciële functie in de binnendienst. Met de opgedane kennis en ervaring vanuit deze functie ben ik inmiddels doorgestroomd naar de functie Application Engineer in de buitendienst.

Ik hou mij onder andere bezig met technische vraagstukken, specifiek maatwerk en projecten. Dit bespreek ik bij de klant op locatie met als doel een juiste oplossing te bieden. Deze afwisselende functie, gecombineerd met de aangeboden trainingen en cursussen zorgen ervoor dat ik mij zowel binnen de organisatie en als persoon blijf ontwikkelen.”

Teun | Een afwisselend traineeship

Na een combinatie van een bachelor werktuigbouw en een master technische bedrijfskunde, ben ik een paar jaar geleden als management trainee begonnen bij ERIKS. Sindsdien heb ik op meerdere afdelingen, bij meerdere vestigingen, werkervaring opgedaan als verkoper, marktanalist en procesanalist. Het leuke aan deze opzet vind ik de afwisseling en de ruimte om zelf je aanpak te bepalen.

Na mijn traineeship krijg ik mogelijkheden om verder door te groeien binnen ERIKS, en ik wil mij hierbij gaan focussen op het raakvlak van de commercie en de techniek. Deze keuze kan ik nu, door mijn ervaringen tijdens het traineeship, onderbouwd maken. Ik kijk uit naar de uitdagende toekomst binnen ERIKS.

Word jij onze nieuwe collega?

Vacatures

Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. Het afwisselende aanbod aan stageplaatsen bij ERIKS geeft je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een leerzame omgeving waarbij je uitdagingen aangaat, innovatieve oplossingen bedenkt en doordacht handelt

ERIKS Top Employer 2024

Daar zijn we trots op want ieder jaar wordt ons HR beleid onder de loep genomen en doorlopen we een zeer uitgebreide toetsingsprocedure. We worden doorgelicht op bijna 100 punten, verdeeld over 10 HR criteria. 

Traineeship & stages

Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. Het afwisselende aanbod aan stageplaatsen bij ERIKS geeft je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een professionele, leerzame omgeving. Match jij met ERIKS?

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.