Condenspotten survey

Bespaar in energie en CO2-uitstoot

Gemiddeld lekt een kwart van de condenspotten stoom. En in een stoomsysteem dat 3 tot 5 jaar niet is gecontroleerd, blijkt 15% tot 30% van de condenspotten defect. Dat is een enorme hoeveelheid energie die verloren gaat. Slecht voor het milieu en slecht voor uw energierekening. Genoeg reden tot actie. Al helemaal met oog op de huidige klimaatdoelstellingen, de rap stijgende energieprijzen en de problemen rondom toevoer van energie. Met de ERIKS Condenspotten survey bespaart u energie én geld.

Condenspotten onder de loep

Tijdens een condenspotten survey bepalen de stoomspecialisten van ERIKS of een condenspot goed functioneert, lekt of is geblokkeerd. Ook gaan wij na of het juiste type condenspot is toegepast. Dat is belangrijk om het energieverlies te reduceren, en om problemen zoals waterslag te voorkomen. We leveren een rapportage en geven advies over de toepassing. Bovendien vervangen we desgewenst direct de lekkende condenspotten. 

Condenspotten survey in vijf stappen

 1. Inventarisatie en identificatie van geïnstalleerde condenspotten
 2. Opname procesparameters
 3. Controle van condenspotten (ultrasoon- en temperatuurmeting)
 4. Uitwerking van de testresultaten
 5. Complete rapportage

 

Condenspotten_Survey01

Belangrijkste voordelen

 • Lagere energie- en onderhoudskosten
 • Minder CO2-uitstoot
 • Verhoging veiligheid stoomsysteem
 • Zeer korte terugverdientijd
 • Lekkende condenspotten direct vervangen
 • Analyse gehele stoomsysteem

Dit ontvangt u van ons

 • Overzicht van de stoomverliezen per condenspot
 • Verliesberekening voor de complete meetkring
 • Vergelijking met voorgaande metingen
 • Overzicht van alle afgekeurde condenspotten
 • Advies voor reparatie en/of vervanging
 • Aanvullend advies voor eventuele verdere verbeteringen of sizing aan uw stoomsysteem

Meer informatie aanvragen over de condenspotten survey?

ERIKS heeft jarenlange ervaring met stoominstallaties. Wij weten hoe we uw toepassing zo optimaal mogelijk kunnen laten functioneren. Wilt u meer informatie of een condenspottenonderzoek laten uitvoeren? 

Neem contact met ons op. We staan graag voor u klaar.

T +31 88 855 81 84

 

 

Onze services voor maatwerk

Stoomsysteeminventarisatie

Slechte warmteoverdracht, stoomlekkage en schade door waterslag en corrosie zijn slechts enkele van de problemen die in uw stoomsysteem kunnen optreden. Tijdens de uitgebreide stoomsysteeminventarisatie van ERIKS controleren onze stoomspecialisten uw complete stoomsysteem. Ze brengen hierbij het gehele stoomsysteem zorgvuldig in kaart en controleren de conditie van alle belangrijke aspecten van uw stoomsysteem én de toegepaste leidingisolatie.

Trainingen & opleidingen

Onze kennis van producten, toepassingen, regelgeving, innovaties, besparingen en meer, delen wij graag met u. Wij leren u alles over de producten en de toepassingen op zowel theoretisch als praktisch gebied. Al onze trainingen en presentaties worden op ERIKS-vestigingen gegeven, maar kunnen ook op uw locatie worden georganiseerd. Daarnaast zijn opleidingen op maat ook mogelijk. 

Complete stoomprocesbenadering

Een optimaal functionerend stoomsysteem vergt na een goed systeemontwerp ook periodieke inspecties en onderhoud. In de praktijk functioneren veel onderdelen onvoldoende of is de leidingisolatie gebrekkig, waardoor kostbare stoom verloren gaat. Om uw stoomsysteem in topconditie te brengen én houden biedt ERIKS Total Steam Solutions.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:              T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws en cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.