Chemie

Focus op vergroening

De chemische industrie in Nederland is een belangrijke sector: van de 25 grootste bedrijven in de sector, hebben 19 ervan een vestiging in Nederland. Hét thema van de komende jaren: de sterke focus op de vergroening. Er zijn flinke investeringen nodig om de energievoorziening van fabrieken te moderniseren. Richting duurzame energie en richting de circulaire economie. De fabrieken moeten niet alleen groener, het moet ook efficiënter. Daarom speelt ook de digitalisering in de sector een belangrijke rol. De nieuwste technieken en technologieën zijn nodig om de productieprocessen veilig te houden en te automatiseren. Daar komt bij dat de kwaliteit, de klok rond, bewaakt moet worden.

Ondersteuning bij turnarounds

ERIKS verzorgt verschillende trainingen op het gebied van veiligheid, waaronder druktestcertificering en ATEX. Daarnaast verzorgen we meerdaagse opleidingen voor de juiste flensverbindingen op onze trainingslocatie in de Botlek of met onze mobiele trainingsfaciliteiten op uw locatie. We hebben veel projectkennis op het gebied van turnarounds en kunnen heel concreet meedenken hoe veranderprojecten het beste uitgevoerd kunnen worden. Daarvoor zitten we bij voorkeur al tijdens de voorbereiding met de klant om tafel. Hoe eerder we aanschuiven, hoe beter we onze kennis en kunde kunnen inbrengen.

Veiligheid voorop

Wij begrijpen dat uw mensen uw belangrijkste kapitaal zijn. Ze moeten beschermd worden. In een groeiend aantal landen worden eisen ten aanzien van gezondheid en veiligheid steeds vaker door wet- en regelgeving opgelegd. Onze veiligheidsprestaties laten zien dat wij als organisatie professioneel te werk gaan en een veilige en betrouwbare partner zijn.

Onze gekwalificeerde deskundigen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen analyseren uw bedrijfsbeleid en zorgen ervoor dat uw bedrijf volledig voldoet aan  alle toepasselijke wet- en regelgeving. Wij bieden naast een breed en diep assortiment en ondersteunende  diensten ook know-how en ervaring vanuit ons mondiale netwerk.

Geïntegreerde Supply Chain oplossingen

Voor de chemische industrie is het verlagen van de kosten een grote uitdaging. ERIKS beperkt het aantal leveranciers, optimaliseert processen en verhoogt uptime, waardoor klanten hun doelen halen. Klanten krijgen bovendien een overzicht van mogelijke verdere besparingen binnen de hele procesketen. De speciaal door ERIKS ontwikkelde toeleveringssystemen zorgen voor optimale beschikbaarheid. U hoeft dus zelf geen voorraad bij uw productiefaciliteit aan te houden.

Door bijvoorbeeld ons Vendor Managed Inventory-systeem (VMI) kunt u uw werkkapitaal tot een minimum beperken en toch steeds over de voorraad beschikken die op dat moment nodig is. Wanneer u het beheer van uw voorraden overlaat aan ERIKS heeft u altijd de beschikking over de benodigde werktuigbouwkundige componenten in uw eigen magazijn. Uw eigen administratie wordt drastisch verminderd.  

De industrie toekomstbestendig maken

Op milieugebied kunnen we een groot verschil maken door met innovaties onze eigen ecologische voetafdruk en die van onze klanten te verkleinen. Wij willen onze vaardigheden, kennis en expertise inzetten om de industrie te verbeteren en toekomstbestendiger te maken. Verduurzaming biedt kansen om de industrie concurrerender en winstgevender te maken.

Energiekosten hebben een groot aandeel in de productiekosten. Met een scala aan diensten en producten, zoals warmtebeeld-techniek, kunnen de ervaren technici van ERIKS het energie-verbruik en de CO2-uitstoot van uw bedrijf helpen verminderen.

Met de focus op duurzaamheid zorgen wij ervoor dat een substantiële bijdrage wordt geleverd aan het welzijn van mensen en de activiteiten van onze klanten en leveranciers. Het managementsysteem is gebaseerd op de richtlijnen uit ISO 26000 en ISO 14001.

Wij helpen u verder met maatwerkoplossingen

Een ervaren multi-product specialist, dat is ERIKS. Overal ter wereld bieden we, naast een breed scala aan hoogwaardige werktuigbouwkundige componenten, ook technische en logistieke diensten aan alle takken van industrie. In onze dienstverlening laten wij ons leiden door de ERIKS succesfactoren: PSI - Passie, Specialisme en Innovatie. Onze mensen hebben een passie voor techniek. Ze willen hun specialisme delen en ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het beter te doen.

De producten die u nodig heeft

Wij zijn multi-product specialisten. Ons uitgebreide productassortiment heeft de diepte en breedte die u nodig heeft. Binnen onze zeven productgroepen voeren wij zowel A-merken als eigen merken. Wij leveren ruim 900.000 verschillende producten aan 200.000 klanten wereldwijd.

Technische ondersteuning en kennis

Met onze diensten en innovatieve werkmethoden ontzorgen wij onze klanten. Wat ons echt onderscheidt, is onze kennis. Daarmee kunnen wij technische en logistieke maatwerkoplossingen ontwikkelen die uw bedrijf echt verder helpen.

 

 

Kostenbesparingen en efficiëntie

In welke branche u ook actief bent, wij kunnen de total cost of ownership verlagen. Om nog beter te kunnen samenwerken, kunnen wij zelfs integreren in uw bedrijf.

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Nieuws

Afdichtingen aftercare

-

Zo verzeker je de beoogde levensduur van afdichtingen met correcte assemblage, onderhoud en opslag. ...

O-ring schade: kenmerken, oorzaken en oplossingen

- Marieke Beijers

Wat zijn de meest voorkomende O-ring schades? En hoe voorkom je ze, zodat je O-ring niet scheurt, lo...

Case studies

Groot onderhoud met grote meerwaarde

- Sitech

ERIKS was in een soort drietrapsraket nauw betrokken bij het tweejaarlijkse verplicht groot onderhoud . . .

Covering up safety issues

- Christian Andrews

If there’s a safety issue at your site, the last thing you’d do is try to cover it up, isn’t it? But...

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.