Algemene landingspagina Chemische industrie

Chemische industrie

Kies voor ervaring om uw uitdagingen het hoofd te bieden

Bedrijven in de chemische industrie worden geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals het voorkomen van downtime of het naleven van de geldende normen. Daarnaast speelt digitalisering een grote rol in de sector vanwege de sterke focus op vergroening, automatisering van orderverwerking en efficiëntie. De nieuwste technieken en technologieën zijn nodig om de productieprocessen te automatiseren en veilig te houden. Bovendien moet de kwaliteit 24 uur per dag worden bewaakt.

icon and hashtag better4chemical square

Safety first

Wij begrijpen dat uw mensen uw belangrijkste kapitaal zijn en dat ze beschermd moeten worden. In een groeiend aantal landen worden vereisten ten aanzien van gezondheid en veiligheid steeds vaker opgenomen in wet- en regelgeving. Om de veiligheid van personeel en media te garanderen, dienen alleen de allerbeste en gecertificeerde afdichtingen, afsluiters, slangen, instrumenten en PBM te worden gebruikt. Want alleen 100% perfectie is goed genoeg voor de chemische industrie.

In chemische installaties stellen hoge druk, hoge temperaturen en gevaarlijke vloeistoffen en gassen extreme eisen aan apparatuur.  Wereldwijde specialist ERIKS biedt u op betrouwbare wijze de kwaliteit die u nodig hebt. Onze omvangrijke voorraad en lokale productie-eenheden waarborgen snelle levering. Daarnaast controleren we afzonderlijke onderdelen op locatie, voeren we kwaliteitscontroles uit in onze testfaciliteiten en bewaken we uw systeem continu.

Algemene landingspagina Chemische industrie

Downtime beperken en kosten verlagen door optimalisatie van de voorraad

Het minimaliseren van downtime en verlagen van kosten vormen een grote uitdaging voor de chemische industrie. En ERIKS biedt niet alleen reserveonderdelen, we analyseren ook uw aankoop- en voorraadgegevens om de efficiëntie van uw inkoopprocessen te verhogen. We geven u advies over hoe u het aantal leveranciers kunt verminderen en tonen welke essentiële onderdelen u op voorraad moet hebben. Met voorraadoptimalisatie vermindert u downtime en uw kapitaalvereisten binnen de gehele procesketen. En daarnaast kunt u hierdoor uw doelstellingen halen.

De toevoersystemen die speciaal zijn ontwikkeld door ERIKS zorgen voor optimale beschikbaarheid. De integratie in de keten neemt toe, waardoor standaardisering van producten en processen mogelijk is. Met ons VMI-systeem (Vendor Managed Inventory) kunt u uw werkkapitaal tot een minimum beperken en toch altijd over de voorraad beschikken die u nodig hebt. Wanneer u het beheer van uw voorraad overlaat aan ERIKS, beschikt u altijd over de vereiste werktuigbouwkundige componenten in uw eigen magazijn. Uw administratie en Total Cost of Ownership (TCO) worden aanzienlijk verlaagd.

Productoverzicht voor de chemie

Een compleet overzicht van de belangrijkste producten die ERIKS levert en speciaal geschikt zijn voor de chemische industrie hebben wij overzichtelijk bijeen gebracht. Wij leveren componenten op het gebied van aandrijftechniek, afdichtingstechniek, flow control, slangen, industriële kunststoffen en veiligheid.  

Services - voorkomen is beter dan genezen

Om uw bedrijfsmiddelen operationeel te houden en voor een foutloze productie zijn onderhoud en inspecties vereist. Wij bieden u tal van mogelijkheden om uw uptime zo hoog mogelijk te houden:

  • Veiligheid: advies over de juiste afdichting, een snelle scan van flensafdichtingen, inspecties en tests van slangen op locatie, druktestcertificeringen en ATEX.
  • Tijdsbesparing: personeel op locatie dat realtime advies geeft en hulp biedt bij turnarounds door een vroege inventarisatie te maken van alle vervangings- en reserveonderdelen die nodig zijn tijdens de stop. En dat deze onderdelen vervolgens op tijd bestelt en levert volgens de vereiste specificaties.
  • Zekerheid: trainingscursussen over de juiste flensverbindingen en advies over het koppel, analyse van geldende wetten en voorschriften.
  • Duurzaamheid: met een scala aan diensten, zoals warmtebeeldtechniek, helpen wij het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de kosten van uw bedrijf te verlagen.

De brede kennis van toepassingen op het gebied van afdichtingstechnologie, aandrijftechniek, stromingstechniek en gereedschappen maakt ERIKS een unieke partner.

Algemene landingspagina Chemische industrie

De industrie toekomstbestendig maken

Photo industrie des installation chez le client d'ERIKS à saint fons à Novacyl

ERIKS kan u helpen met al uw uitdagingen op het gebied van levering, onderhoud, gezondheid, veiligheid en milieu. Onze specialisten beschikken over jarenlange ervaring wat betreft het aanbevelen van gecertificeerde producten en diensten met toegevoegde waarde.

We gebruiken onze vaardigheden en kennis om de chemische industrie te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Met jarenlange ervaring op het gebied van samenwerking met bedrijven in de chemische industrie, ons netwerk van toonaangevende leveranciers en onze eigen productievestigingen, ontwikkelen we innovatieve oplossingen met uw vereisten in het achterhoofd.

Tijdens productie is de uptime van machines zeer belangrijk. Dankzij onze inzet wat betreft productveiligheid en duurzaamheid, in combinatie met tientallen jaren ervaring en proactieve diensten, kunnen wij de betrouwbaarheid van uw apparatuur verbeteren.

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.