Services voor de chemie

Veiligheid en optimale uptime

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijke services voor de chemie industrie. Met deze services helpen wij u:

  • Veiligheid te verhogen
  • CO2-uitstoot te reduceren
  • Besparen op energie- en onderhoudskosten

Benieuwd hoe wij uw bedrijf, naast deze services, nog verder kunnen ontzorgen? Laat uw gegevens achter en onze chemie specialisten nemen contact met u op.

Navigeer snel naar een service

Een gebalanceerd grijpvoorraadsysteem met VMI

Wanneer u het beheer van uw voorraden overlaat aan ERIKS heeft u altijd de beschikking over de benodigde werktuigbouwkundige componenten in uw eigen magazijn. Dit noemen we Vendor Managed Inventory (VMI) en heeft grote voordelen. Uw eigen administratie wordt drastisch verminderd en de voorraad wordt afgestemd op het actuele verbruik, dus nooit te weinig maar zeker ook niet te veel. Een medewerker van ERIKS registreert on-site het verbruikt over de afgelopen periode en vult deze aan op basis van vooraf gestelde aantallen. 

Een veiliger stoomsysteem én kostenbesparing

In een stoomsysteem dat 3 tot 5 jaar niet is gecontroleerd, blijkt dat 15% tot 30% van de condenspotten defect is. Gemiddeld lekt maar liefst 25% van de condenspotten stoom. Tijdens een condenspotten survey bepalen de stoomspecialisten van ERIKS of een condenspot goed functioneert, lekt of is geblokkeerd. Ook gaan wij na of het juiste type condenspot is toegepast. Dat is niet alleen belangrijk om het energieverlies te reduceren, maar ook om problemen zoals waterslag te voorkomen.

Wilt u weten hoe onze rapportage is opgebouwd of wilt u contact opnemen met onze stoom specialisten? 

technical

Slangen keuren volgens NPR5527 (Arbo-wet)

In de Arbo-wet is vastgelegd dat er voor iedere werkgever in Nederland zorgplicht is met betrekking tot  slangen die in gebruik zijn. De wetgeving verwijst sinds mei 2015 naar deze richtlijn. In de NPR 5527 staat vermeld waarom, hoe, op welke druk, en hoe vaak verschillende typen slangen herkeurd dienen te worden. ERIKS beschikt over regionale Field Service Teams. Zij inventariseren en registreren uw slangen on-site en keuren volgens de voorgeschreven norm NPR5527.

Uitgebreide informatie over slangen inspectie of direct contact opnemen met onze slangen specialisten? 

Van Quick scan tot Lekvrije flensverbinding

Elke chemieplant heeft wel te maken met enkele kritische flensverbindingen, mogelijk zogenaamde  ‘bad actors’. Deze ongewenste situatie kan een gevaar opleveren voor de veiligheid en het milieu en kost u daarnaast ook tijd en geld. ERIKS heeft ervaren specialisten op het gebied van lekvrije verbindingen. Kies voor een Quick scan en aansluitend de ERIKS service ‘Lekvrije verbinding’.

Bekijk welke opties er voor u beschikbaar zijn en hoe wij te werk gaan.

On-site stopcontainer of specialistische assistentie tijdens uw turnaround

Heeft u een geplande productiestop in voorbereiding? ERIKS helpt u met speciale stopteams om alle vervangings- en reserveartikelen die nodig zijn gedurende de stop vroegtijdig te inventariseren, te bestellen en tijdig te leveren volgens gewenste afleverspecificaties.

ERIKS kan zelfs gedurende de vaak hectische stopperiode on-site een speciale stopcontainer of assistentie verlenen. Bijvoorbeeld voor de goederenuitgifte waarmee de kans op fouten wordt beperkt.

Benieuwd naar complete service waarmee ERIKS u ontzorgt tijdens uw turnaround?

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de services van deze pagina? Of heeft u een vraag over een andere service? Stel 'm via onderstaand formulier aan één van onze chemie specialisten. 

Vul onderstaandcontactformulier in en stel uw vraag. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.