Quick scan flensverbindingen

Elimineer de zwakste schakel in uw leidingnet

Leidingsystemen van procesinstallaties hebben altijd een zwakste schakel die tot ongeplande stilstand kan leiden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de flensverbindingen in zo’n leidingsysteem. Het vinden van de oorzaak van lekkages bij kritische flensverbindingen is, bij een complex leidingnetwerk met talloze verbindingen, niet eenvoudig. 

Deze zogenaamde ‘Bad Actors’ kunnen echter wel enorme veiligheidsissues veroorzaken en de continuïteit van uw productie belemmeren. Herstel kost (veel) tijd en geld. Terwijl optimale veiligheid en uptime uw doelstelling is. 

Wat levert een Quick scan op?

Engineers van ERIKS inventariseren de bedrijfsomstandigheden van de verbindingen in uw installatie. Daarbij checken ze alle gebruikte materialen, de bedrijfsparameters, aanwezige spanningen, temperaturen, montagewijze, locatie, etc. Zo kunnen zij de vermoedelijke oorzaken van problemen zoals lekkages voor u achterhalen.

Per 'Bad Actor' brengen wij het volgende in kaart:

  • Analyse van de bestaande verbinding
  • Opgave van mogelijke oorzaken
  • Advies voor verbetering van de verbinding

Met de uitkomsten van de Quick scan maakt ERIKS een overzichtelijk maatwerkadvies om u lekvrije verbindingen te garanderen.

  • Waar zitten de eventuele gevaren op gebied van veiligheid en emissie?
  • Wat zijn de productieverliezen als gevolg van de lekkage en hoe kunt u kostenbesparingen realiseren?
  • Hoe zijn de geconstateerde issues duurzaam op te lossen? 

De Lekvrije verbindingen service

ERIKS biedt twee opties voor onze Lekvrije verbinding service:

  1. ERIKS verzorgt de Lekvrije verbinding met een derde partij, geheel onder supervisie van onze eigen ERIKS Application Engineer. Zo heeft u nergens omkijken naar en wordt alles van A tot Z uit handen genomen en geregeld.

  2. ERIKS verzorgt de Lekvrije verbinding met uw eigen montageteam. Supervisie vindt plaats door onze ERIKS Application Engineer. Zo kunt u terugvallen op de applicatie- en productkennis van ERIKS en toch gebruik maken van uw eigen team. Dit creëert een krachtige samenwerking voor de best mogelijke oplossing.
ERIKS van at client chemical plant

Meer informatie aanvragen over Quick scan flensverbindingen?

Wil je meer informatie over de Quick scan flensverbindingen of een gesprek inplannen? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier dan neemt één van onze specialisten contact met je op. 

 

 

Onze services voor maatwerk

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Projectaanpak

Afsluiters, kunststof leidingsystemen en slangen worden veelal projectmatig ingekocht. ERIKS is hier volledig op ingericht. Doordat inkoop,  expediting, inspectie, documentcontrole, logistiek binnen onze projectorganisatie nauw samenwerken is een soepel ordermanagement gegarandeerd. U werkt met vaste contactpersonen die gespecialiseerd zijn in verschillende segmenten; bijvoorbeeld olie & gas, utiliteit of maritieme industrie. 

Monitoring & inspectie

Stel je een fabriek voor met assets die altijd in topconditie zijn, reparaties en onderhoud zijn van tevoren gepland en de productie is altijd optimaal. Bij ERIKS maken onze voorspellende en preventietechnieken vroegtijdige waarschuwingen mogelijk, ruim voordat de situatie kritiek wordt. Daarmee voorkomt u onverwachte downtime. 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.