Papier & pulp

Processen optimaliseren

Meedenken met afnemers; dat doen we al decennialang in de papier- en pulpindustrie. We creëren nieuwe inzichten en unieke toepassingen om het productieproces van klanten te optimaliseren. Bijvoorbeeld met aandrijftechniek: met meer vermogen, minder onderhoud en lagere kosten. Voor een wereldspeler in de papier- en pulpindustrie bedachten we een aandrijftechniek die de kwaliteit van het papier verbeterde, het onderhoud verminderde, de energiekosten terugdrong en de output verhoogde. Wij helpen bedrijven om processen te optimaliseren met producten en oplossingen op maat.

Sinds de grote toename in het online shoppen in de consumentenmarkt is de vraag naar karton als verpakkingsmateriaal aanzienlijk gestegen. Daar speelt ook de Nederlandse kartonindustrie op in.  

Een andere trend is dat afnemers van de verpakkingsindustrie steeds hogere eisen stellen aan de verpakkingsmaterialen. Denk aan voedselveilige verpakkingen. ERIKS biedt advies, de juiste componenten en bijbehorende certificaten. 

Papierfabriek

Producten voor de papier- en kartonindustrie

  • Metalen slangen
  • Lagers
  • Afsluiters
  • Meet & Regelcomponenten
  • Aandrijftechniek
  • Pakkingen
 

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Total Conveyor Solutions maakt uw transportsysteem efficiënter

Transportsystemen zijn in de loop der tijd vaak inefficiënt geworden en verbruiken onnodig veel energie. Is het nuttig om een bestaand systeem al vóór het einde van de levensduur te vervangen? Moderne systemen verbruiken minder energie en de investeringen verdienen zich daarom snel terug. ERIKS ontzorgt met advies en de uitrol van complete conveyor systemen en de bijbehorende aandrijftechniek.

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Brochures

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.