Stoomslangen voor de papier- & pulpindustrie

Goodall Metalvisor

In de papier- en kartonindustrie worden veel slangen voor stoom toegepast. Een defecte stoomslang levert al heel snel een gevaarlijke situatie op. De NPR5527 is de richtlijn voor controle, inspectie en keuring van slangen in de gebruiksfase. ERIKS ondersteunt u op het gebied van veiligheid en zorgt voor de juiste toepassing van de NPR5527-richtlijn.  Om calamiteiten te voorkomen en te zorgen dat u aan uw zorgplicht voldoet.

Waar moet u op letten bij het veilig gebruik van stoomslangen?

De Arbo-wet schrijft voor dat werkgevers verplicht zijn om de gevaren op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn te inventariseren, schritelijk vast te leggen en te evalueren. Zo moet ook voor stoomslangen deze risico-inventarisatie te worden uitgevoerd om gevaarlijke situaties voor uw medewerkers te voorkomen. 

Het gebruik van de juiste stoomslang behoedt u van verspilling van stoom en onnodige downtime. Het gevaar van corrosie ligt in stoomapplicaties vaak op de loer en dit beïnvloedt de levensduur van uw slangen nadelig. 

Veilig werken met stoom begint daarom met het toepassen van hoogwaardige RVS-slangen die op de best mogelijke manier is gelast. ERIKS realiseert dit met de Goodall Metalvisor. Deze robuuste slang onderscheid zich op het gebied van veiligheid door:

  • De Metalvisor is geschikt voor hoge drukken en drukpulsen bij hoge temperaturen
  • De Metalvisor is extreem makkelijk te buigen in een zeer kleine radius
  • ERIKS last de slang, omvlechting, lasring en koppeling met backinggas in één cyclus, waardoor de corrosiebestendigheid van de materialen intact blijf. De kwaliteit van de lasprocessen van ERIKS is zo geborgd volgens de ISO3834-2
 
Alle specificaties van de Goodall Metalvisor stoomslang en bijbehorende koppelingen vindt u in onze webshop.

Hoe onderhoudt u uw slangen tijdens gebruik?

Het is belangrijk om uw stoomslangen in goede conditie te houden. Zo garandeert u dat de veligheid van uw medewerkers niet in gevaar komt. Het Field Service Team van ERIKS kan u hierbij ontzorgen door verschillende aan inspectie gerelateerde werkzaamheden uit handen te nemen. 

  • Tijdige herinnering voor de jaarlijkse keuring
  • Visuele inspectie en hydrostatische keuring van slangen door onze experts op basis van NPR5527-richtlijnen
  • Registratie van slangen en keuringsresultaten voor 24/7-beschikbaarheid van uw certificaten
  • Technisch advies op locatie voor verbetering van de inbouw
  • Vastlegging van slanggegevens voor gemakkelijke en snelle vervanging. Ons slangenregistratiesysteem biedt u een compleet en actueel overzicht van alle in gebruik zijn de slangen op uw site.
 

ERIKS heeft zeer veel ervaring met metalen slangen in de papierindustrie. Graag lichten wij onze producten en diensten nader toe. Dan bespreken we gelijk alle technische en serviceaspecten van onze aanbieding.

Meer informatie

Aanvraag RVS-stoomslangen

Ik wil meer weten over de inzet van Metalvisor stoomslangen voor mijn bedrijf. Neem contact met mij op. 

Onze services voor maatwerk

Laptop with Green Mock-up Screen Standing on the Desktop in the Warehouse where Man Works.

Eenvoudig online zaken doen via de ERIKS webshop

De ERIKS webshop omvat een assortiment van ruim 700.000 artikelen. Bekijk alle artikelen en specificaties zonder registratie. Met een webshopaccount ziet u alle prijs-, voorraad- en levertijdinformatie. U kunt direct bestellen en al uw lopende orders inzien, inclusief een track & trace-functie. Bestel- en goedkeuringsprocedures richt u zelf in. U registreert zich eenvoudig met behulp van uw ERIKS klantnummer.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Slang inspecties on-site

Tijdens regulier gebruik van uw slangen worden deze blootgesteld aan verschillende invloeden. Slijtage kan een veiligheidissue veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat uw slangen blijvend veilig zijn voor gebruik, kunt u ze door ERIKS on-site laten inspecteren. Wij beperken de down-time  zo tot een minimum.

Gerelateerdere artikelen

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.