Process Solutions


 

"De industrie beter laten werken door geoptimaliseerde flowsystemen te creëren, die meeliften op de ERIKS know-how."

Dit is de ambitie die ERIKS Process Solutions drijft. Ons team van projectmanagers en ingenieurs begrijpen hoe de in meer dan 125 jaar opgebouwde technische know-how van ERIKS gecombineerd kan worden met klantbehoeften om speciale panelen, modulaire skids en andere systeemoplossingen te produceren.

 

De voordelen van ERIKS know-how

Het vinden van de juiste partner voor het leveren van een Engineered Flow Control-oplossing is van cruciaal belang. Professionals in de industrie hebben steeds vaker een partner nodig die het prijsniveau en de supply chain van een wereldwijde distributeur kan combineren met kennis van toepassingen en het projectmanagement van een ingenieursbureau. Dat is waarom klanten voor ERIKS Process Solutions kiezen. 

Door ERIKS te kiezen, krijgt u een projectpartner die diepgaande applicatie- en productkennis heeft, producten van hoge kwaliteit en productienormen levert en integraal efficiëntie, kostenreductie, state of the art engineering en projectmanagement biedt.

Ons aanbod

Onze waarde ligt in 3D-engineering, prefab, projectuitvoering, services en voortdurende supply chain-ondersteuning voor panelen, skids en andere systeemoplossingen. Dit doen we voor bijvoorbeeld de farmacie, chemische, (afval)water- en semicon industrie. We kunnen uw behoeften vertalen naar oplossingen met bijbehorende componenten zoals kleppen, leidingwerk (staal en kunststof), spoelstukken, sensoren, instrumentatie, veiligheidskleppen, controllers, filters, warmtewisselaars, separators, stoom conditionerende appendages, pompen en pneumatische of hydraulische componenten.

 

 

Partnerships

In de loop der jaren zijn veel klanten ERIKS Process Solutions gaan beschouwen als dé partner voor zowel in volume geproduceerde eenheden als op maat gemaakte oplossingen ter ondersteuning van OEM-machines. Ons succes in grootschalige productie-eenheden varieert van eenvoudige Prefab Utility Modules tot complexe multi-process skids of utility racks. Onze supply chain en leveranciersrelaties kunnen voor u het verschil maken. Onze flexibiliteit maakt het verschil om de juiste balans te vinden tussen de beste technische uitvoering en meest economische oplossing.

Voor klanten die op maat ontwikkelde systemen wensen, is ERIKS Process Solutions een ideale partner.

Enkele voorbeelden

Ballastsysteem voor grootste hangbrug ter wereld

De Çanakkale 1915 brug, die de Dardanellen zeestraat in Turkije overspand en ruim 2 kilometer overbrugd, wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Daelim, SK Group, Limak en Yapi Merkezi, en steunt op twee enorme, dubbele pilaren. ERIKS ontwikkelde samen met Strukton een ballastsysteem voor het gecontroleerd afzinken van de betonnen funderingen - caissons - voor de brugpilaren van deze grootste hangbrug ter wereld.

IoT in een pompopstelling met pompskids

Installaties die zelf vertellen wat voor onderhoud ze nodig hebben. Dat klinkt ver weg, maar komt snel dichterbij. Met nieuwe, slimme technieken, ontwikkeld door de afdeling Smart Asset Management van ERIKS, kunnen – op afstand – data van sensoren opgeslagen en geanalyseerd worden.

Meer weten over Process Solutions van ERIKS?

Neem dan contact op met een van onze specialisten Process Solutions:

E: process.solutions@eriks.nl 

Virtuele tour ERIKS Flow Control

Bezoek ons Center of Expertise en laat u verrassen wat ERIKS Flow Control voor u kan betekenen op het gebied van stromingstechniek. Met onze Passie, Specialisatie en Innovatie kunnen wij het verschil maken voor onze klanten en hun industrie beter laten werken.

Happy Exploring

Onze services voor maatwerk

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Complete stoomprocesbenadering

Een optimaal functionerend stoomsysteem vergt na een goed systeemontwerp ook periodieke inspecties en onderhoud. In de praktijk functioneren veel onderdelen onvoldoende of is de leidingisolatie gebrekkig, waardoor kostbare stoom verloren gaat. Om uw stoomsysteem in topconditie te brengen én houden biedt ERIKS Total Steam Solutions.

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.