Farma

Veiligheid voor alles

Als het gaat om onze volksgezondheid, is alleen het beste goed genoeg. De farmaceutische industrie vereist voortdurende innovatie, precisiewerk, betrouwbaarheid, advies op basis van vergaande kennis en ervaring en oplossingen op maat. En veiligheid gaat boven alles. Daarom zijn wij al jaren een veelgevraagd partner. We hebben onze eigen R&D-afdelingen, we bedenken, testen en ontwikkelen innovatieve productoplossingen, hebben ruime expertise en beschikken vanzelfsprekend over alle benodigde certificaten.

Sanitair ontwerp

De farmaceutische industrie produceert medicijnen en grondstoffen voor medicijnen. ‘Reinheid’, veiligheid en betrouwbaarheid spelen een belangrijke rol. Je wilt als producent niet dat er een product op de markt komt, dat de volksgezondheid in gevaar zou kunnen brengen. De sector moet daarom voldoen aan wettelijke eisen (bijvoorbeeld USP-6), mede omdat er deels gewerkt wordt met levende organismen. Dat heeft gevolgen voor de productie. In het sanitair ontwerp van de machines wordt veelal gebruik gemaakt van hoogwaardige kunststoffen of roestvaststaal. Bovendien mogen er in het ontwerp geen dode hoeken zitten (HACCP), waar tijdens of na productie resten in zouden kunnen achterblijven. Met alle gevaren van dien.

Van idee tot en met gecertificeerde producten

ERIKS heeft een eigen R&D-afdeling waar producten en productoplossingen worden bedacht, ontwikkeld, getest en gecertificeerd. We weten welke afsluiters en koppelingen gebruikt mogen worden, welke afdichtingen geschikt zijn en welke slangen worden toegepast om bacterievorming tegen te gaan. We kunnen meedenken en ontzorgen van de eerste ideeën tot en met de uitvoering van de productie.

Onze services voor maatwerk

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Systeemoplossingen

De wijze hoe wij met elkaar communiceren, hoe u componenten bestelt of hoe u onderhoud uitvoert, is het afgelopen decennium radicaal veranderd. ERIKS heeft nieuwe (digitale) systeemoplossingen geïntroduceerd om het managen van uw productieproces of zelfs een gehele plant efficiënter te laten plaatsvinden.

Nieuws

3D-printing brengt productie bij kartonfabriek snel weer op gang

-

Ook in deze onzekere tijden blijven gelukkig een aantal zekerheden bestaan. Eén daarvan is het servi...

Bescherm uw personeel en klanten tegen het coronavirus

-

In deze bijzondere tijden staat ook voor ERIKS de gezondheid van Nederlanders voorop!  Om mede...

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.