Total Cost of Ownership

Bespaar op uw totale inkoopkosten

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De producten die ERIKS kan leveren, vertegenwoordigen door de relatief lage inkoopwaarde, slechts een klein deel van uw totale inkoopbudget, maar de verwervingskosten ervan zijn relatief hoog. Wij adviseren en implementeren verbeterprogramma's om uw TCO blijvend te verlagen.

De weg naar duurzame besparingen in Total Cost of Ownership

De Total Cost of Ownership van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot meer dan 80% van de inkoopkosten van de producten. Verwervingskosten omvatten onder meer het op voorraad houden, de transportkosten, administratieve afhandeling van de inkoop en opslag, het onderhoud en de operational kosten.

Door de focus te verleggen van enkel de inkoopprijs naar de complete TCO, realiseert ERIKS jaarlijkse besparingen die kunnen oplopen tot 10% á 15% van de totale inkoopwaarde van de producten. In de grafiek ziet u dat gedurende de looptijd de TCO daalt door implementatie van verbeterprocessen. De zogenaamde zaagtand-lijn laat zien dat u met ERIKS het mes in de kosten zet!

 

                                              Grafiek TCO-besparingen

Lange termijn aanpak

De TCO-aanpak volgens ERIKS beperkt zich niet tot een eenmalige korting op de inkoopprijs, die als gevolg van inflatie langzaam zal oplopen. Het is een wederzijds commitment waarbij we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden om de totale kosten in de keten te verlagen.

Natuurlijk door het optimaliseren van het inkoopproces, maar bijvoorbeeld ook door te kijken naar alternatieven voor bedrijfskritische componenten of verbruiksartikelen. Eerst de quick wins en vervolgens de procesverbeteringen die meer impact hebben en kostenbesparingen voor de lange termijn opleveren.

Analyse bedrijfsprocessen

ERIKS heeft een uitgebreide toolbox aan mogelijkheden om te bepalen waar exact in uw bedrijfsprocessen de TCO snel en blijvend zijn te verlagen. Onze Account Managers maken, samen met u of uw collega’s, een Quick scan om een inschatting van de te verwachten besparingen in kaart te brengen. U zult verbaasd zijn over de efficiencyverbeteringen die u met ERIKS kunt bereiken aan uw installed base en de besparingen die daarbij horen.

Enkele concrete voorbeelden:

  • Verlagen van het inkoopbudget, voorraden en kapitaalbeslag 
  • Uptime verhogen; toename van de beschikbare productietijd
  • Verlagen van ongeplande en geplande downtime
  • Verlagen van energiekosten 
  • Werken onder veilige omstandigheden
  • Reduceren van de emissie van vloeistoffen en gassen (schoner produceren)
  • Onderhoudsdiensten en reparatiefaciliteiten

Meer informatie

Wilt u ook starten met het verlagen van uw Total Cost of Ownership? Neem contact met onze specialisten voor een quick scan of een oriënterend gesprek.

T +31 88 855 85 58 

Of vul onderstaand contactformulier in en stel uw vraag. Het formulier komt binnen bij onze specialisten en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Predictive Maintenance houdt uw installatie in topconditie

ERIKS kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van stilstand. Met dashboards voor het voorspellen van noodzakelijk onderhoud. Zo wordt het onderhoud van de machines bepaald op basis van algoritmes en afwijkingen in ‘gedrag’ van de machines. Dat leidt tot een veiliger omgeving, met minder stilstand en minder gebruik van menskracht. Oftewel: fors hogere output tegen minder kosten.

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.