Maritiem

Een schip moet vooral varen

De maritieme sector in Nederland behoort op deelgebieden tot de wereldtop. Nederland heeft vooraanstaande spelers op het gebied van (ultra)luxe jachten, baggerschepen, sleepboten en schepen voor defensie. ‘We’ bouwen luxe jachten voor astronomische bedragen en compacte sleepboten voor de wereldhavens. Een bijzondere tak van sport. Zo bijzonder zelfs, dat we eigen lijnen gecertificeerde maritieme producten hebben ontwikkeld. Betrouwbaar en onverwoestbaar, helemaal volgens onze hoge ERIKS-standaarden en de eisen van de scheepsbouwer. 

 

Uitgebreid assortiment maritieme producten

ERIKS heeft al decennialang ervaring met de maritieme sector waar de orderportefeuille ver vooruit is gepland. We hebben een eigen, unieke lijn van hoogwaardige maritieme producten. We weten alles van de juiste slangen, afsluiters, aandrijftechniek, modules en waterballastsystemen. We weten wat zout water doet met componenten en welke oplossingen er voorhanden zijn. En we denken al heel lang graag mee. Zo ontwikkelden we voor een bouwer van een luxe jacht een motor om de deuren naar het dek automatisch te openen en te sluiten

Vervangen of repareren?

Als het gaat om de belangrijkste uitval van uw apparatuur, dan is een snelle, doeltreffende oplossing vereist. U heeft dus een leverancier nodig waarop u kunt vertrouwen. Die bekend is met de eisen van classificatie en wetgeving. Met de knowhow om te repareren of te vervangen - en zelfs op te upgraden - op zee, in de haven of in een droogdok. Wanneer een storing optreedt, is de verleiding groot om onmiddellijk een reparatie uit te voeren en uw schip zo snel mogelijk op te starten. ERIKS biedt u echter de mogelijkheid om te repareren of te vervangen. U beslist op basis van budget en/of planning. 

Logistiek maatwerk

ERIKS heeft een gevestigde internationale logistieke capaciteit en biedt snelle en efficiënte leveringen vanuit een grote voorraad. Onze belangrijkste voorraden worden gehouden in de buurt van World Port Rotterdam zelf en zijn enorme infrastructuur, waardoor onmiddellijk artikelen kunnen worden verzonden aan onze (internationale) klanten. Maar het maakt niet uit waar uw schip zich bevindt, door ons uitgebreide netwerk van leveranciers kunnen wij snellere leveringen waamaken.

 

technical

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Brochures

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.