Infrastructuur

Innovatie door co-creatie

Nederland kan niet zonder weg- en waterbouw. Wij zijn de specialist die Nederland helpt de aanleg, het onderhoud en de werking ervan te verbeteren. Zo maken we Nederland sterker en veiliger. Bijvoorbeeld met de Deltawerken. Rijkswaterstaat koos ERIKS voor een bedrijfszekere oplossing voor de grootste beweegbare sluisdeuren ter wereld: die van de Maeslantkering.

Om de betrouwbaarheid van het afzinken deze sluisdeuren te waarborgen en te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die de klimaatverandering aan de bescherming van ons land stelt, zijn hoogwaardige Econ vlinderkleppen met hydraulische actuators ingebouwd. We verbeteren de Nederlandse wegen, zo helpen we Nederland te beschermen tegen wind, water en de zee en om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die de klimaatverandering aan de bescherming van ons land stelt.

Enkele projecten waaraan ERIKS heeft meegewerkt

Maeslantkering voorbereid op klimaatverandering

De Maeslantkering maakt deel uit van de Europoortkering, het laatste onderdeel van de wereldberoemde Deltawerken, die bij hoogwater meer dan 2 miljoen mensen moet beschermen tegen overstromingen. Er moesten de 52 vlinderkleppen met hydraulisch bediende actuators in de twee deuren van de kering worden vervangen. 

Rijkswaterstaat koos voor de bewezen kwaliteit van het fabricaat Econ® én voor de enigeered solutions die ERIKS Flow Control in samenwerking met onderzoeksinstituut TNO ontwikkelde.

Vakmanschap zorgt voor soepel openen en sluiten van bruggen

In 2019 werd ERIKS betrokken bij de Nieuwe Sluis Terneuzen, om mee te denken over een concept om de grote draaipunten van de bruggen te voorzien van de juiste lagering. De lagers die de stalen bruggen beweegbaar maken en houden, zijn uniek in hun soort. Expertise in rotatie is hierbij onontbeerlijk.  ERIKS ging samen met SKF de uitdaging aan.

Sluis Terneuzen

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Gerelateerdere artikelen

Productoverzicht

Aandrijftechniek

Afdichtings- & rubbertechniek

Industriële kunststoffen

Flensafdichtingen

Gereedschappen, onderhoud & veiligheid

Industriële & hydraulische slangen

Stromingstechniek

                                                                   

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.