Finite Element Analysis

Voorspel de functionaliteit van je productontwerp

Een rubber afdichting functioneert alleen optimaal, wanneer alle dimensies van die afdichting, de groef en tegendelen juist op elkaar zijn afgestemd. De werking van een afdichting hangt bovendien niet alleen af van het gekozen materiaal en de dimensies zelf, maar ook van het ontwerp van de groef en de plaats in de applicatie. Kortom een reeks van factoren bepaalt of je afdichting wel of niet werkt. Gelukkig kan ERIKS al in de designfase voorspellen wat de uitkomst is!


Dirk legt in deze video alles over FEA uit aan engineers. 

Hoe weet ik of een afdichting goed gaat functioneren?

Voor complexe of volledig op maat gemaakte afdichtingen is de Finite Element Analysis (FEA) een goed hulpmiddel. Al in de designfase van je productontwikkeling of machineontwerp voorspelt ERIKS met  behulp van FEA hoe jouw afdichting reageert onder de toekomstige bedrijfsomstandigheden.
 
Zo ontwerpen de ERIKS engineers afdichtingen met behulp van FEA-simulatiesoftware om het gewenste afdichtingsresultaat te waarborgen van bijvoorbeeld een groef en tegendelen in combinatie met fysieke spanningen. Dit doen we zonder eerst een tastbaar product te hoeven produceren. Naast het berekenen van de afdichtingsfunctie is het ook mogelijk om de effecten van de installatiekracht, de materiaalkeuze of zelfs de veroudering te evalueren. 

Bepaal je beste product door iteratief te ontwerpen

Met behulp van FEA is het goed mogelijk om iteratief te ontwerpen op basis van genormeerde materiaal testdata. Dit helpt je om verschillende designs te overwegen en uiteindelijk de beste geometrie of het beste product te kiezen. 
 
Zijn de exacte bedrijfsomstandigheden bekend?
Dan is onze simulatiesoftware vrijwel altijd in staat het optimalen ontwerp te ontwikkelen, waardoor slechts één fysiek protype hoeft te worden geproduceerd. Het ontwerpproces is hierdoor zeer efficient en kosteneffectief. Anders gezegd: je bespaart veel tijd en geld!
 
Voor het snel produceren, testen en verifiëren van je ontwerp zijn 3D-geprinte prototypes een logische volgende stap. 3D prints stellen je in staat om snel enkele prototypes van een component te maken en die te testen. ERIKS beschikt over uitgebreide 3D-printerfaciliteiten en over speciale rubberachtige printmaterialen. Zo kun je via ERIKS snel je modellen op functionaliteit testen en evalueren.   


Bekijk de FEA-simulatie van een O-ring

Voordelen Finite Element Analysis

  • voorspelt de werking van ontwerp maatwerk afdichtingen
  • versnelt de doorlooptijd
  • bespaart je kosten
  • simulatie met vele rubbermaterialen
  • voorspelling gebaseerd op alle bedrijfsomstandigheden van jouw applicatie

Brainstormen over de ideale afdichting, of je ontwerp laten checken?

Laat de afdichting voor jouw machine geen afterthought zijn. De gevolgen zijn groot als je niet direct de juiste afdichting kiest. Wil je een succesvolle machine afleveren zonder rework? Ga dan om tafel met één van onze specialisten en laat je in 30 minuten informeren over de juiste afdichting voor jouw ontwerp. Wij staan vrijblijvend en kosteloos klaar. Vraag nu een adviesgesprek aan.

Meer informatie

Neem contact met onze engineers als wij je kunnen helpen met jouw idee of product. T +31 88 855 85 58

Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen en je vraag stellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Onze services voor maatwerk

production & engineering

Assemblage

Wij hebben alle moderne montagefaciliteiten in eigen huis. Zo assembleren wij eigen producten, klantspecifieke aanpassingen en subassemblages voor directe integratie in uw apparaat of machine. Zo kunnen we de gewenste kwaliteit altijd waarborgen. Met onze doordachte (lean)assemblage zijn de doorlooptijden kort. Daarnaast maakt onze cleanroom de assemblage van fijnmechanische en medische systemen mogelijk.

Trainingen & opleidingen

Onze kennis van producten, toepassingen, regelgeving, innovaties, besparingen en meer, delen wij graag met u. Wij leren u alles over de producten en de toepassingen op zowel theoretisch als praktisch gebied. Al onze trainingen en presentaties worden op ERIKS-vestigingen gegeven, maar kunnen ook op uw locatie worden georganiseerd. Daarnaast zijn opleidingen op maat ook mogelijk. 

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.