Monitoring & inspectie

Krijg inzicht in de conditie van uw productiemiddelen

Stel je een fabriek voor met assets die altijd in topconditie zijn, reparaties en onderhoud zijn van tevoren gepland en de productie is altijd optimaal. Bij ERIKS maken onze voorspellende en preventietechnieken vroegtijdige waarschuwingen mogelijk, ruim voordat de situatie kritiek wordt. Daarmee wordt onverwachte downtime van uw proces voorkomen, omdat onderdelen tijdig worden gerepareerd of vervangen. 

Condition monitoring

Met onze Condition Monitoring mogelijkheden kunnen we al uw belangrijkste assets bewaken, hun gedrag in kaart brengen, leren hoe ze werken en oplossingen voorstellen om gesignaleerde problemen op te lossen. Binnen Condition Monitoring hebben we een breed scala aan digitale en veld asset evaluatie-services die aansluiten op uw behoeften, waaronder:

  • Visuele inspecties
  • Trillingsmetingen (conform ISO 10816)
  • Laser uitlijnen
  • Olie en vet analyse
     

Met onze Cloud based oplossingen monitoren we uw kritieke bedrijfsmiddelen 24/7 op afstand, om meer te weten te komen over hun conditie, gedrag en prestaties. Dit is een van de meest kosteneffectieve manieren om downtime te minimaliseren, uptime te maximaliseren, en reparatie- en onderhoudskosten te verlagen.

Slangen inspectie

Een beschadigde of niet goed werkende slang kan de veiligheid van uw medewerkers, leveranciers en het milieu sterk beïnvloeden. De Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) 5527 verplicht bedrijven daarom om slangen jaarlijks te inspecteren en keuren. ERIKS heeft een speciaal inspectie team die dit proces voor u uit handen kan nemen. Onze service engineers keuren uw slangen op locatie waardoor transport en handelingskosten te reduceren. De bevindingen van deze inspecties worden vastgelegd in het Hose Management Systeem (HMS). Het HMS is een online portal waarin alle gegevens, specificaties, en inspectiebevindingen worden vastgelegd. In een oogopslag ziet u de status van uw slangen en kan u met een klik een defecte slang door ons laten vervangen. Wij voorzien u van veiligheid, uptime en kostenbesparingen.

Condenspottensurvey

In een stoomsysteem dat 3 tot 5 jaar niet is gecontroleerd, blijkt dat 15% tot 30% van de condenspotten defect zijn. Daarnaast lekt gemiddeld 25% stoom weg. Verlies van stoom in uw productieproces is daarmee een veel voorkomend probleem.

Tijdens een condenspotten survey controleren de stoomspecialisten van ERIKS de werking van uw stoominstallatie, de efficiency van uw installatie en condenspotten en sturen zo nodig bij. Ook gaan wij na of het juiste type condenspot is toegepast. Dat is niet alleen belangrijk om het energieverlies te reduceren, maar ook om problemen zoals waterslag te voorkomen.

In de rapportage met een volledige inventarisatie van uw condenspotten, krijgt u een compleet overzicht van afgekeurde condenspotten. Aanvullend doen wij een aanbieding voor de benodigde vervangingsonderdelen en aanbevelingen waarmee u verdere kosten bespaart.

Algemene on-site inspectie

Een vakbekwaam team van service engineers biedt in geval van storingen, calamiteiten of bij onderhoudsprojecten de juiste, snelle service on-site. De field service engineers kennen de componenten van ERIKS door en door en doorgronden een probleem in uw applicatie ter plaatse snel. Zij helpen en adviseren u bij het onderhoud, vervangen of het repareren van onderdelen.

Ook periodieke testen en inspecties van bijvoorbeeld afsluiters en veiligheden voeren onze service engineers met passie voor u uit. Door heel Nederland zijn Field Service Teams actief die werken volgens de basisbeginselen: veiligheid, kwaliteit, en flexibiliteit.

Peopleshooting Okt/Nov 2017, vom Kunde: Franziska Fried, Regine Alber, Anna Feinleb

Luchtlekkage inspectie

ERIKS kan u uitstekend helpen energie te besparen door lekkage in uw persluchtsysteem op te sporen en te verhelpen. Volgens Europees onderzoek is persluchtlekkage de grootste oorzaak van energieverlies binnen de industrie. Een goed geïnstalleerd persluchtnet heeft een maximale lekkage van 5% van de capaciteit van de installatie. Het is echter zo dat in de praktijk regelmatig luchtlekkages van 15 tot 25% voorkomen. Wij bieden een complete oplossing van inspectie, berekenen van de hoeveelheid luchtverlies tot en met reparatie van de lekkages. Het jaarlijks laten inspecteren van uw persluchtsysteem kan u al snel duizenden euro’s besparen.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.