Basisindustrie

Kostenbeheersing centraal

De basisindustrie is de maakindustrie-aan-de-voorkant. Van grondstoffen maken de fabrikanten halffabricaten van bijvoorbeeld staal, steen en glas. De locatie van de industrie is daarbij belangrijk: veel fabrieken staan aan het water. Dat maakt aan- en afvoer gemakkelijker.

Reductie energieverbruik

Om te kunnen concurreren met lagelonenlanden, is kostenbeheersing en efficiency in de basisindustrie van levensbelang. Hoe lager de kosten, hoe beter. Eén van de belangrijkste kostenposten is het energieverbruik. Goede, energiezuinige motoren en andere energiebesparingen leveren veel op. Niet alleen verbruiken ze minder energie, ze zorgen ook voor minder stilstand, minder onderhoud en minder uitstoot van schadelijke stoffen en CO2.

Onze Motoren TCO-calculator is een online tool, die met een paar muisklikken de meest efficiente elektromotoren biedt voor uw situatie.

Preventief onderhoud voorkomt downtime

ERIKS kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van stilstand. Door mee te denken over de juiste onderdelen in uw applicatie. Maar ook met concepten als voorspellend onderhoud. Dat is een werkwijze waarbij het onderhoud van de machines bepaald wordt op basis van algoritmes en afwijkingen in ‘gedrag’ van de machines. Dat leidt tot een veiliger omgeving, met minder stilstand en minder gebruik van menskracht. Oftewel: fors hogere output en minder kosten.

Gerelateerdere artikelen

Onze services voor maatwerk

Supply Chain Solutions - een kritische kijk op de keten

Goed voorraadbeheer in combinatie met onze technische kennis kan voordelen hebben voor uw bedrijf. Dat gaat veel verder dan magazijnbeheer. Onze ervaren teams helpen u operationele verbeteringen in uw Supply Chain te ontdekken. Wij laten u zien hoe die wijzigingen aantoonbare kostenbesparingen en een verbeterde productiviteit realiseren. Sneller dan u denkt.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.