Predictive Maintenance

Want downtime kost teveel geld

Sensoren op alle werkende onderdelen, het 'internet of things' en big data: deze ontwikkelingen leiden tot een revolutie op het gebied van predictive maintenance, ofwel voorspellend onderhoud voor de industrie.
Dit wordt ook wel ‘industry 4.0’ genoemd en ERIKS loopt hierin voorop als uw partner die ervoor zorgt dat uw processen verbeteren. Want downtime kost teveel geld.

Het ERIKS Smart Asset Management Team is een afdeling die uit product engineers, softwareontwikkelaars en applicatie engineers uit verschillende divisies bestaat. Met dit ervaren team ontwikkelen we oplossingen die u écht helpen en ontzorgen. Voorspellend onderhoud is een van de oplossingen waaraan dit team constant werkt. 

Total Cost of Ownership verlagen

Van een leverancier van onderdelen is ERIKS veranderd in een technische partner die zorgt voor hogere beschikbaarheid van apparatuur, efficiënter operationeel management en lagere Total Cost of Ownership (TCO). Door het toepassen van voorspellend onderhoud via ERIKS helpen en adviseren wij u welke onderdelen moeten worden vervangen of wanneer er groot onderhoud noodzakelijk is. Zo kan het volledige machinepark optimaal blijven functioneren.

Via het ERIKS Smart Asset Management platform wordt data verzameld en beheerd.  Alle data wordt overzichtelijk gepresenteerd, waarmee u real-time inzicht krijgt in de status van het complete machinepark.

ERIKS laat zien dat Predictive Maintenance werkt

Voor ERIKS zijn industriële spelers met duizenden werkende onderdelen onder extreme omstandigheden een technisch paradijs. Dé ideale plek om in het kader van nieuwe ERIKS-oplossingen sensoren en hardware voor condition monitoring en predictive maintenance in te zetten. Om uw downtime en TCO te verlagen.

U wilt voorbeelden uit de praktijk? Bekijk de onderstaande klantcases.

Monitoring van smeren op afstand

IoT in een pompopstelling met pompskids

Online uw machines in de gaten houden

Meer weten over Predictive Maintenance?

Ons credo is niet voor niets: Let’s make industry work better. Neem contact op met onze predictive maintenance specialisten, om te kijken hoe ERIKS u het beste kan helpen.

T +31 72 514 15 14

E assetmanagement@eriks.nl 

Onze services voor maatwerk

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Condition monitoring levert gebruiksdata

Met Condition Monitoring kan ERIKS uw belangrijkste assets bewaken, leren hoe ze werken en oplossingen voorstellen om gesignaleerde problemen op te lossen. Met Cloud based monitoring monitoren we uw kritieke bedrijfsmiddelen op conditie, gedrag en prestaties. Een effectieve manier om downtime en reparatie- en onderhoudskosten te verlagen.

Ondersteuning on-site? Ask Brain!

De kennis van uw applicaties en componenten deelt ERIKS nu op een slimme manier met u via de ERIKS Brain app. Door real-time audio-, video- en AR-communicatie wordt een technische vraag snel opgelost. U heeft de ERIKS expert gewoon in uw broekzak. ERIKS Brain biedt u een laagdrempelige app die kostbare tijd bespaart. 

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.