Enkelpunts smeercartridges

het monitoren van smeren op afstand

Om slijtage te voorkomen, moeten draaiende of wrijvende machine-onderdelen worden gesmeerd met vet of olie. Maar deze onderdelen bevinden zich vaak verspreid over de fabriekslocatie en zijn regelmatig moeilijk te bereiken of niet toegankelijk tijdens productie. Dat maakt uitvoering en controle duur en arbeidsintensief. ERIKS kwam met een werkende oplossing: smeren op afstand met behulp van draadloze sensoren.

 

Reguliere controle arbeidsintensief

Het regulier controleren en vullen van smeerpunten is niet alleen arbeidsintensief, bij ‘normaal’ onderhoud is er ook fysieke controle nodig – met alle bijbehorende administratie van dien. Bovendien moet daarna alles nog in een juiste rapportage verwerkt worden. Om al dit soort problemen te voorkomen, is ERIKS gevraagd de status van de smeercartridges op afstand inzichtelijk te maken. Dat hebben we gedaan door gebruik te maken van draadloze communicatie in de vorm van een (in eigen huis ontwikkelde) sensor om het niveau van het smeerpunt te meten. De sensor maakt gebruik van het LORA-netwerk.

 

Draadloze variant

Er zijn al smeercartridges leverbaar met zogeheten standindicatie. Die zijn echter alleen ter plekke of met een kabel uit te lezen. Omdat de enkelpunts-smeercartridges vaak op lastige plekken zitten, is dat niet ideaal. Een draadloze variant biedt de oplossing. Zowel het vetniveau als de voortgang van het smeren kan met het door ERIKS ontwikkelde draadloze systeem in de gaten worden gehouden. De informatie wordt continu doorgegeven aan het ERIKS-Internet of Things Cloudplatform. Op de computer is met één blik te zien wat de actuele status is van de vet-cartridges die in de gaten worden gehouden, en wat er moet gebeuren.

En omdat het onderhoud efficiënt is en meer zekerheid biedt, is een enkelpunts-smeercartridge met sensor zeker ook een interessante oplossing voor smeerpunten die nu nog met de hand worden gesmeerd.

Onze meerwaarde

  • Efficiënter onderhoud
  • Hogere uptime
  • Draadloze monitoring in weer en wind en op slecht bereikbare plaatsen
  • Plug & play-levering
  • Aangepast voor de situatie van de klant
  • Zekerheid van smering
  • Optimaal moment van vervanging bepalen
  • Eenvoudig op nieuwe plekken te integreren.

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

+31 88 855 85 58

E  assetmanagement@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Routinematig onderhoud reduceert downtime

Vlekkeloos produceren volgens planning vergt routinematig onderhoud. Onze onderhoudsteams bieden tal van mogelijkheden om uw uptime hoog te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem voortijdig was opgelost! ERIKS voert onderhoudstaken uit zoals on-site service, inspectie, testen en reparaties tot smeerservices.

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.