Tankopslag

Veiligheid staat centraal

Met meer dan 125 jaar ervaring levert ERIKS een compleet assortiment aan kwalitatief hoogwaardige producten, waaronder afsluiters, slangen, afdichtingen en pompen, en technische oplossingen voor tank terminals. Onze experts hebben jarenlange ervaring met uw applicaties en installaties. Onze producten voldoen aan de specifieke eisen die de tank op- en overslag eist op het gebied van o.a. kwaliteit en veiligheid. Bijvoorbeeld certificeringen als fire safe, fugitive emission, ATEX en SIL. Wij helpen u ook om de energietransitie planmatig te realiseren.

ERIKS Tankstorage waterstof

Belangrijke rol in de energietransitie

De tankopslagsector is sterk aan het veranderen. Invloeden als klimaat en oorlogen dwingen ons om op zoek te gaan naar alternatieve energiedragers en onze afhankelijkheid van import van grondstoffen te verminderen. Dat uit zich in verschillende initiatieven zoals opslag van biobrandstoffen en het onderzoeken van opslag van waterstof in vloeibare vorm in de huidige infrastructuur van tankterminals. Andere voorbeelden zijn opslag van gerecycled frituurvet en dierlijke vetten als grondstoffen voor biobrandstoffen. Dat betekent dat ook de eisen voor de werktuigkundige componenten hiervoor, worden aangescherpt. ERIKS denkt mee in de omslag naar verduurzaming en levert een brede range aan producten die hieraan bijdragen en aan veranderende specificaties voldoen. 

Energiezuinige oplossingen

Verouderde terminals vragen om een vernieuwde aanpak. Daar waar vroeger vooral (stook)olie werd opgeslagen, zien we nu mogelijkheden voor andere media. Vanzelfsprekend veranderen daardoor ook de milieutechnische eisen. ERIKS levert energiebesparende oplossingen die energievreters binnen de tankopslagsector elimineren. Zo voeren we quick scans uit voor onder andere luchtlekkage en meten we condenspotten door. Dit zorgt voor minder energieverbruik, het behalen van milieudoelstellingen en lagere CO2-heffing. 

Project Management ontzorgt u

Naast dit zeer brede productportfolio omvat onze toegevoegde
waarde diverse diensten met betrekking tot engineering, assemblage
en het testen van geautomatiseerde kleppen. Onze uitgebreide projectervaring, als fabrikant/distributeur, stelt ons in staat om
uw project tot in de kleinste details te managen, waar ook ter wereld. 
Een deskundig projectteam kan zorg dragen voor de complete orderafhandeling, inclusief de expediting, inspectie,
document control en aftersales.


Natuurlijk bepaalt u de rol van ERIKS in uw project: distributeur, logistiek expert, consultant, engineeringpartner of totale projectleverancier. Eén ding is zeker: we richten ons altijd op úw toepassing en project. Of het nu gaat om onderhoud aan een bestaande installatie of om de bouw van een nieuwe terminal, ERIKS zorgt dat u de juiste producten geleverd krijgt op het moment dat u ze nodig heeft. 

Door de combinatie van onze uitgebreide voorraad, onze logistieke dienstverlening en het Valves Automation Centre zijn we in staat dit te garanderen. Bovendien stelt onze ervaring op het gebied van Project Management in de Tank Storage ons in staat om u dé gewenste expertise te bieden. 

Recent project

ERIKS levert duizenden afsluiters
voor HES Hartel Tank Terminal 

Op de eerste Maasvlakte, aan de poort van de Rotterdamse haven, rondt HES international in 2022 de HES Hartel Tank Terminal (HHTT) af. De nieuwe tankopslag biedt ruimte aan 1,3 miljoen kubieke meter schone petroleum-producten en is gebouwd in samenwerking met een groot aantal professionele partijen.

ERIKS leverde bijna 2800 elektrisch bediende afsluiters waaronder 1900 double block&bleed valves die in eigen huis zijn ontwikkeld en gebouwd. Een mega project dat onder meer door de open communicatie en intensieve samenwerking tussen verschillende disciplines tot een mooi resultaat heeft geleid.

DBB testing ERIKS

Valve Automation Centre

In ons Valve Automation Centre van 5.000 m2 kunnen onze goedopgeleide monteurs alle soorten afsluiters voorzien van een pneumatische, hydraulische of elektrische actuator. Het Valve Automation Centre heeft naast grote bovenloopkranen, voor het seriematig samenbouwen van afsluiters en actuators, de beschikking over een vijftal testbanken waarmee kan worden getest volgens de API598 en EN12666 tot en met DN1200/48”. Indien gewenst kan er ook getest worden volgens klantspecifieke protocollen. Ook montage van optionele accessoires zoals switchboxen, magneetventielen of klepstandstellers behoord tot de mogelijkheden.

Oplossing naar behoefte

Wij bieden totaaloplossingen met onder andere geautomatiseerde afsluiters en sensoren. ERIKS kan oplossingen bieden voor diverse soorten aandrijvingen of  op maat gemaakte besturingssystemen voor nieuwe en bestaande kleppen. Ons Valve Automation Centre kan dus de behoeften van een enkele actuatorassemblage of die van een complex project ondersteunen. Automatisering van vrijwel elke afsluiter inclusief kwartslag en multi-turn. Voor procesautomatisering kunt u ook het totale project aan ons uit handen te geven volgens het turnkeyprincipe.


Engineering

Klantspecifieke wensen, zoals spindelverlengingen en aanpassingen aan stopbuspakkingen voor lage emissie doeleinden behoren tot onze mogelijkheden. Onze Engineering afdeling staat altijd voor u klaar met haar kennis van de producten gecombineerd met ervaring op het gebied van engineering. De afdeling Engineering hanteert zware normen en ziet erop toe dat producten en systemen die onder eigen label worden vervaardigd aan alle criteria (blijven) voldoen. Deze "engineered" oplossingen worden veelal in eigen werkplaats vervaardigd. Wij werken met inventarisatieprogramma’s waarbij op klantspecifieke applicaties wordt geadviseerd over standaardisatiemogelijkheden per proces of locatie. ERIKS is in het bezit van het ISO 9001-2015 certificaat inclusief ontwerpparagraaf. Zie ook Co-engineering en prefab skids.

 

Compleet productenpakket

 • ERIKS-VE® Dual Expanding Plug Valves
 • Schuif- en klepafsluiters 
 • Terugslagkleppen
 • Kogelkranen
 • Vlinderkleppen (High Performance en rubbergevoerd)
 • Veiligheidstoestellen
 • Tank Safety Equipement
  • Flame Arrestors
  • Breather Valves
  • Emergency Relief Valves
 • Afsluiters voor al uw stoomtoepassingen
 • Pompen en pompaccessoires
 • Slangen en Koppelingen
 • Afdichtingen

Onze toegevoegde waardes op een rij

 • Ervaring met applicaties op het gebied van Tank Terminals
 • Sterke rol in de energietransitie en waterstoftoepassingen
 • Compleet productenpakket
 • Tank Storage projectteam verantwoordelijk voor de complete order waaronder ook expediting, inspectie en document controle
 • Valve Automation Centre voor de samenbouw en het testen van afsluiters en actuators
 • Professionele Field Service Engineers voor technische ondersteuning 24/7
 • Wereldwijde ondersteuning en lokale aanwezigheid.

Tankopslag gerelateerde artikelen

Thermische expansie? Nu veilig af te voeren!

De overdruk die ontstaat door thermische expansie veilig opvangen en milieuvriendelijk afvoeren? Wij hebben de oplossing.

 

Klein - Eenvoudig - Bedrijfszeker

Met onze jarenlange ervaring en kennis op stoomgebied kunnen we met trots zeggen dat wij een Econ® Thermodynamische condenspot hebben ontwikkeld die op tal van punten verbeterd is ten opzichte van de concurrentie. 

Onze services voor maatwerk

Projectaanpak

Afsluiters, kunststof leidingsystemen en slangen worden veelal projectmatig ingekocht. ERIKS is hier volledig op ingericht. Doordat inkoop,  expediting, inspectie, documentcontrole, logistiek binnen onze projectorganisatie nauw samenwerken is een soepel ordermanagement gegarandeerd. U werkt met vaste contactpersonen die gespecialiseerd zijn in verschillende segmenten; bijvoorbeeld olie & gas, utiliteit of maritieme industrie. 

VMI

Een goed beheerd grijpvoorraadmagazijn is een cruciaal onderdeel voor de operatie van elk industrieel bedrijf. Het is dé plek waar alle standaardonderdelen voor het grijpen liggen. Van schroefjes, pakkingen, kogellagers tot PBM's. Monteurs of operators halen hier de materialen die nodig zijn voor hun dagelijkse werk. Met de ERIKS grijpvoorraad grijpt u niet meer mis en kunt u de beste service verwachten.

Slang inspecties on-site

Tijdens regulier gebruik van uw slangen worden deze blootgesteld aan verschillende invloeden. Slijtage kan een veiligheidissue veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat uw slangen blijvend veilig zijn voor gebruik, kunt u ze door ERIKS on-site laten inspecteren. Wij beperken de down-time  zo tot een minimum.

Gerelateerdere artikelen

Brochures

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.