Sneller en beter drogen, verkort proces droogtijd

Smart Asset Management

Voor een chemisch bedrijf in Noord-Holland is het droogproces iets dat ze zo snel mogelijk willen afronden. Des te eerder kunnen ze namelijk beginnen aan een volgende batch. Drogen op hogere temperaturen gaat sneller, maar geeft ook meer kans op productverbranding. Op verzoek van de klant onderzocht ERIKS de mogelijkheden – en kwam met een oplossing.

 

Aankoeken

Hogere temperaturen bij een droogproces is om meerdere reden geen perfecte oplossing. De stoom die door het binnenwerk van de droger stroomt, is namelijk moeilijk gelijkmatig verdeeld te regelen. Door hotspots kan er kan dan aankoeking plaatsvinden. Daar moest een oplossing voor worden bedacht. Bovendien wilde het bedrijf het droogproces testen bij de productie van andere producten.

Watercircuit

De experts van ERIKS gingen aan de slag en kwamen tot een werkzame oplossing. Met de aanwezige stoom wordt eerst een watercircuit verwarmd. Dat water wordt gebruikt om de machine te verwarmen en te koelen. Dat leidt tot een energiezuinige en nauwkeurig te regelen oplossing: een koel & verwarm-skid. De unit pompt het water rond met de juiste temperatuur. Het grote voordeel is dat het product beschermd blijft tegen te hoge temperaturen. Daarnaast gaat het drogen nauwkeuriger en gelijkmatiger.

Het resultaat

Een betere beheersing van het droogproces en kortere droog- en afkoeltijden.

Onze meerwaarde

  • Korter droogproces
  • Geen productverbranding
  • Meer flexibiliteit in het gebruik van de droogcel
  • Engineering en bouw door ERIKS
  • Plug & play-levering
  • Helemaal aangepast aan de wensen van de klant

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

T +31 88 855 85 58

E  assetmanagement@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

18-21_EriksNL_1_IoT&pred.maintenance+Hyperloop.indd

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.