Bespaar geld en verhoog productiviteit

Alles onder één dak

Met ERIKS als uw full service leverancier voor slangen, pakkingen en afsluiters

Goede flow technology kan voedselveiligheid verbeteren. Ook draagt het bij aan duurzamer werken, het opvangen van personeelstekorten en het verlagen van energiekosten. Je hebt alleen wel kennis en ervaring nodig om optimaal gebruik te maken van deze mogelijkheden. ERIKS heeft dat. 

Ondersteuning bij stromingstechniek

Om als producent van voedingsmiddelen de stromingsprocessen veilig te beheersen is het essentieel om componenten met de juiste specificaties en certificering toe te passen. Maar voor een veilig proces is expertise op het gebied van de producten en de toepassing hiervan cruciaal. Dat geldt voor nieuwe producten, maar zeker ook voor onderhoud en inspectie tijdens de gebruiksfase. Daar komt kennis van de EC1935/2004 wetgeving voor food contact materials nog bij. Tot slot zijn het correct monteren en installeren van slangen, afsluiters en pakkingen van groot belang voor een efficiënte, effectieve en voedselveilige werking. 

Wil je weten hoe je € 26.000 bespaart met voedingsmiddelen-slangen, hoe de meest hygiënische afsluiter kostenbesparend is en hoe pakkingen altijd lekvrij gemonteerd kunnen worden?

Deze onderwerpen (en nog veel meer) hebben we gebundeld tot één greatest hits whitepaper.

Laat je door deze whitepaper op goede ideeën brengen voor jouw bedrijf om ook te besparen op TCO, het aantal leveranciers te reduceren, voedselveiligheid te verhogen, tijd over te houden en de output van je productie te verhogen. Graag delen we deze whitepaper met jou.

Full Service leverancier - Food

Met ERIKS als full service leverancier voor slangen, pakkingen en afsluiters kunnen organisaties standaardiseren op 100% voedselveilige materialen. Net als het digitaliseren van administratieve handelingen, onderhoudstijd verkorten, minder tijd besteden aan het selecteren van materialen, inkooporders afhandelen en het gebruik van niet veilige materialen in het productieproces voorkomen. 

Bespaar tijd

Het selecteren van materialen, archiveren van certificaten, contacten met leveranciers; deze randzaken vragen (onnodige) extra tijd. Wij standaardiseren gebruikte materialen voor slangen, afsluiters en pakkingen. Daarnaast stellen we complete sets of assemblages samen. Dit noemen we onze ‘Plug & Play’ toeleveringen. Daarmee vereenvoudigen we het selecteren van de juiste componenten en verminderen we de tijd die benodigd is voor installatie van componenten in het productieproces. Het resultaat: tijdbesparing bij het zoeken en controleren van juiste materialen in het bestelproces. Tevens is er minder tijd nodig voor opleidingen en trainingen om specifieke kennis nodig binnen het onderhoudsteam op te bouwen en bij te houden.

Verhoog de output

Veel verschillende leveranciers betekent over het algemeen ook veel verschillende materiaalsoorten in het productieproces. Kies je voor één leverancier voor slangen, pakkingen en afsluiters, dan kun je het assortiment beter op elkaar afstemmen. Dit zorgt voor minder onderhoud, betere stroming van het product en minder storing van het productieproces door bijvoorbeeld lekkages. Minimaliseren van het aantal verschillende materiaalsoorten betekent ook dat er minder snel fouten gemaakt kunnen worden bij het toepassen hiervan. Dit heeft direct een positief effect op voedselveiligheid en bespaart veel tijd. 

Verbeter voedselveiligheid

Voedselveiligheid luistert nauw. Een simpele fout kan al leiden tot een claim, een terugroepactie en/of een mislukte batch. ERIKS adviseert als full service leverancier het beste materiaal om zo de voedselveiligheid te verhogen. Onze kennis van alle producten in het proces, voorkomt het verkeerd toepassen van materialen. Bovendien weet je zeker dat je materialen zonder correcte certificering uitsluit. De EC1935/2004, HACCP en FDA zijn verschillende wet- en regelgevingen die hier zeer scherpe richtlijnen voor opstellen en de verantwoordelijkheid voor de naleving hiervan duidelijk bij de producten van voedingsmiddelen neerleggen.

Verlaag de TCO

Door te kiezen voor één leverancier die de juiste materialen in het productieproces samenstelt, zorg je voor goede bestendigheid tegen reinigingsprocedures. Dit resulteert in korte en succesvolle reinigingsprocedures en minder aantasting van materialen door reiniging. Langere levensduur van materialen en minder overige kosten betekenen verlaging van algehele kosten. 

Reduceer leveranciers

Leveranciersreductie leidt tot tijdsbesparing en minder administratie voor inkoop. Het leveranciersbeheer vereenvoudigd, transportkosten gaan omlaag en het aantal handelingen bij goederenontvangst neemt af. Voedselveiligheid wordt verbeterd door gebruik van eenduidige food- certificering voor alle productgroepen. Één aanspreekpunt voor technische en voedselveiligheidsvragen zorgt voor extra gemak.

Kies daarom voor ERIKS als full service leverancier voor slangen, afsluiters en pakkingen: 

  • Kennis van materialen, producten en services én de ervaring met de alle toepassingen in de industrie.
  • Ervaren application engineers geven advies op locatie.
  • Productmanagement voor slangen, afsluiters en pakkingen; dus altijd up-to-date kennis en beschikbaarheid van de nieuwste componenten en materialen.
  • Assemblagemogelijkheden voor complete sets en assemblages volgens specificaties.
  • Digitale bestelmogelijkheden via VMI, EDI en webshop; dus minder handelingen en inkoopkosten.
  • Standaardisatie en verbetering van gebruikte materialen om tijd te besparen en fouten te voorkomen.
  • Food contact materials zijn beschikbaar met goedgekeurd EC1935/2004 Verklaring van Overeenkomst.

Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over één full service leverancier voor slangen, afsluiters en pakkingen?
Laat hieronder je gegevens achter. Het formulier komt binnen bij onze foodspecialisten, binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.