Stages & Traineeships

Match jij met ERIKS?

Ben jij op zoek naar een leerzame, interessante stageplaats? Een meewerkstage of een afstudeerstage? Of rond je een master, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, bedrijfskunde of strategisch management af en ben je op zoek naar een technisch of sales gerichte traineeship? 

ERIKS heeft stageplekken en traineeships beschikbaar voor talent. Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. ERIKS geeft je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een bedrijfscultuur die wordt gekenmerkt door passie voor techniek, teamwork en een collegiale, open werksfeer.

Stagemogelijkheden bij ERIKS Nederland

Ben jij op zoek naar een leerzame, interessante stageplaats? Een meewerkstage of een afstudeerstage? Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. Het afwisselende aanbod aan stageplaatsen bij ERIKS geeft je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een leerzame omgeving waarbij je uitdagingen aangaat, innovatieve oplossingen bedenkt en doordacht handelt. Dit alles in een bedrijfscultuur die wordt gekenmerkt door passie voor techniek, teamwork en een collegiale, open werksfeer.

Als stagiair maak je onderdeel uit van een team, waarin je leert en veel ervaring opdoet. Bij de invulling van een stageplaats wordt rekening gehouden met je ontwikkeldoelstellingen en je affiniteiten. Ook goed om te weten; een stagiair komt bij ERIKS in aanmerking voor een stagevergoeding. Bekijk hieronder een aantal opties en stage-opdrachten. Zit er precies iets voor jou bij? Vul dan meteen het stageformulier in en reageer.

Stage lopen bij één van
de Business Units

ERIKS heeft diepgaande kennis van afdichtingen en rubbertechniek, kunststoffen, stromingstechniek, industriële slangen, flensafdichtingen, aandrijftechniek, gereedschappen, onderhoud- en veiligheidsproducten. Wil jij onderzoek doen naar deze producten, de processen binnen ERIKS en/of de (potentiële) klanten? Voorbeelden van stageopdrachten zijn de verbetering van de supply chain of bijvoorbeeld het doen van marktonderzoek.

Stage lopen bij de commerciële organisatie

Heb jij een bedrijfskundige of commerciële achtergrond? Binnen de commerciële organisatie kan je bijvoorbeeld onderzoek doen naar klanttevredenheid, werken aan customer service projecten en jouw verkoop skills ontwikkelen.

Stage lopen bij het Master Data Management team

Ben jij die analytische en pro-actieve zelfstarter die het leuk vind om naar mogelijke verbeteringen te zoeken en die te implementeren? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Wij hebben bij ons MDM-team 'Freshdesk' geïmplementeerd, en willen als vervolgstap kijken hoe we slimmer om kunnen gaan met onze SLA’s en alles binnen de gestelde tijd afhebben. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen, dan horen wij het graag.

 

Over ERIKS

 


Stage lopen bij één van de andere ondersteunende afdelingen

Zie jij het meer zitten om de organisatie te ondersteunen op het gebied van HR, Finance of Facilitaire Zaken? Ook hier hebben we verschillende stageplekken beschikbaar.

Vragen?

Heb je een vraag over onze stagemogelijkheden? Stuur ons dan een e-mail via hradministratie@eriks.nl. Of vul hieronder het stageformulier alvast in.

 

Stage-opdrachten

ERIKS zet in op 'Six Sigma' en een 'Lean' aanpak om onze producten en services te verbeteren.
In lijn met deze aanpak zijn we op zoek naar afstudeerders die onze producten onder de loupe willen nemen, deze analyseren en met verbeteringen komen. Dit kan op verschillende vlakken; nieuwe producten ontwikkelen, huidige producten verbeteren, of juist meer gefocust op onze logistieke keten. Bijvoorbeeld: Hoe zorgen we op een slimme manier voor 95% leverbetrouwbaarheid, zonder extreme voorraden aan te hoeven leggen?

Marktonderzoeken

 • LNG voor schepen
 • Waterstof
 • CO2-reductie en opslag 
 • Vleesvervangers marktonderzoek
 • Clean-In-Place (CIP) and Sterilization-In-Place (SIP) skids

 

Verbetertrajecten

 • Design improvement doseerskid


Technische afstudeeropdracht

 • Balanceringssysteem voor drijvende windmolen, regelkring, op schaal

Benieuwd naar het actuele overzicht met afstudeeropdrachten op HBO- en WO-niveau? Naar overzicht >

 

Sales management traineeship 
of Technisch management traineeship

Jezelf ontwikkelen op het snijvlak van techniek en commercie  

ERIKS is een van oorsprong Nederlands bedrijf met een lange historie en is één van de grootste en meest toonaangevende industriële dienstverleners ter wereld. Een groeiend bedrijf, altijd op zoek naar talent. 

Rond je een relevante master, bijvoorbeeld Mechanical Engineering, Strategic Management of Bedrijfskunde, af? Heb je ervaring opgedaan in bijvoorbeeld bestuursfuncties of een eigen onderneming? Ben je net zo ambitieus als wij? Ben je analytisch, communicatief sterk en commercieel ingesteld? Dan maken we graag kennis met je!

Wie weet is dat het begin van een veelbelovende carrière bij ERIKS.


Wat maakt ERIKS interessant?

 • Prettige bedrijfscultuur
 • Groeistrategie
 • Interne opleidingsmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Techniek in combinatie met commercie
 • Talentmanagement is een belangrijke onderdeel
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Top Employer (sinds 2011)

Interesse in een stage bij ERIKS? Vul in!

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.