ERIKS Fluid & Oil Management

Fluid & Oil Management

Complete aanpak voor reiniging, smering en bescherming

Technische vloeistoffen zorgen voor een optimale werking en levensduur van een toepassing. Dat geldt alleen mits je ze op een correcte manier gebruikt en het juiste product inzet. Toch blijkt in de praktijk dat het toepassen van het juiste middel of methode, flink onderschat wordt – met onnodige consequenties als gevolg. ERIKS Fluid & Oil Management biedt kennis, advies en levert alle benodigde technische vloeistoffen. 

Mechanic is putting yellow grease in the into bearing, engineering and industrial concept

De kracht van ERIKS Fluid & Oil Management

In de industrie zien we vaak dat onderhoudsmonteurs niet precies weten welk type smeermiddel ze moeten gebruiken. Laat staan op welke manier en met welk interval. Het ontbreekt aan de juiste kennis. Logisch, want smeren valt immers onder een klein onderhoudsbudget en er zijn op dat moment vaak belangrijkere zaken te doen. Maar wist je dat slechts 5% van het hele onderhoudsbudget, wel verantwoordelijk kan zijn voor een enorme stilstand?

Met ERIKS Fluid & Oil Management krijg je inzicht in het onderhouds- en productieproces waar je gebruik maakt van technische vloeistoffen. Dit minimaliseert het risico op productieverlies en optimaliseert de total cost of ownership van investeringen. Dat doen we aan de hand van risicomanagement, stoffenmanagement, trainingen en het leveren van de juiste vloeistoffen. 

Investeren in de lange termijn

Met ERIKS Fluid & Oil Management brengen we het smeerproces en de smeerschema’s in beeld. We stellen vragen en bekijken de toepassing en het proces dat men inzet. We zetten hiervoor verschillende services in, die we desgewenst afzonderlijk kunnen realiseren. En met succes: door het smeerproces onder de loep te nemen bij onze klanten, besparen we jaarlijks tienduizenden euro’s voor hen. 

  • Risicomanagement
    Inzichtelijk maken van de condities van vloeistoffen en machine aan de hand van oliemonitoring. Inclusief een trendanalyse in Horizon voor optimalisatie.
  • Stoffenmanagement 
    Het registreren van chemicaliën en specifieke componenten met werkinstructies.
  • Trainingen
    Op maat gemaakte training in kennis van (specifieke) technische vloeistoffen met betrekking tot product, toepassing, veiligheid en duurzaamheid. 

Assortimentsoverzicht

Reinigingsmiddelen

Smeerolieën

Smeervetten

Montagepasta's

Aerosols

Anti-corrosie coatings

Koelsmeermiddelen

Metaalbewerking

Vragen over Fluid & Oil Management?

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.

Aanvraagformulier

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel direct met onze specialisten:
T +31 88 855 81 75

Of mail direct

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws en cases

Altijd op de hoogte met het laatste nieuws en onze case studies.