ERIKS opleidingscentrum voor Stoomtechnologie geopend

Recent heeft ERIKS in Capelle aan de IJssel een state-of-the-art ketelhuis voor stoom- en condensaattechniek gerelateerde opleidingen geopend, dat helemaal klaar is voor de toekomst.

Opleidings- en kenniscentrum voor stoom

ERIKS geeft al jarenlang cursussen op het gebied van stoomtechniek, maar de vorige ruimte raakte verouderd. De vernieuwde, moderne cursusruimte is nu een uniek opleidings- en kenniscentrum voor stoomtechnologie en een mooie meerwaarde voor ERIKS. Het nieuwe ketelhuis is dan ook één van de redenen waarom ERIKS een geautoriseerd VPS (Vakbekwaam Persoon Stoom) opleidingsinstituut is geworden. Iets waar we met recht trots op zijn en waardoor we veel nieuwe bedrijven en cursisten uit de industrie mogen verwelkomen.

Verschillende disciplines in één ruimte

Een andere belangrijke factor is dat dit nieuwe ketelhuis en opleidingscentrum ERIKS terecht positioneert als hét kenniscentrum op het gebied van stoom. We laten zien dat we de juiste partner zijn voor het engineeren van flow control gerelateerde systemen binnen de industrie. Verschillende disciplines kunnen we nu in één ruimte tonen. Zo is er een meet- en regelunit waarop bezoekers en cursisten op een groot scherm precies kunnen volgen wat er in een warmtewisselaar gebeurt en is er een mogelijkheid om te luisteren naar het verschil tussen goed werkende en lekkende condenspotten. Ook is te zien hoe we bij een condenspot survey te werk gaan en hoe snel die zichzelf zal terugverdienen. Als laatste staat er een instant heet water demo skid van onze leverancier TLV, wat een zeer interessante ruimtebesparende oplossing is.

Neem contact met ons op om een kijkje te nemen in ons ketelhuis, of wanneer u meer wilt weten over onze opleidingen.

Meer weten over onze oplossingen rond stoom?

Bekijk onze opleidingen voor stoom

 

Contact:

+31 88 855 81 84

E  stoom@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.