Cursus stoom- en condensaattechniek

Locaties: Capelle aan den IJssel & Lemmer

Stoom wordt vaak ouderwets gevonden en geassocieerd met onder andere stoomlocomotieven. De realiteit is echter dat meer dan 80% van de productiebedrijven stoom gebruikt als belangrijkste energiedrager. Naast toepassing als warmtetransportmiddel wordt stoom ook gebruikt als aandrijfmedium in warmtekrachtcentrales. Stoom is dan ook zeker niet ouderwets, maar biedt volop perspectieven tot ver in de 21e eeuw. Kennis van stoomtechniek is daarom essentieel en wie investeert in stoomkennis, investeert in de toekomst. Een niet goed functionerende stoominstallatie brengt hoge kosten met zich mee. Dit beïnvloedt direct de kostprijs van uw product. Energieverlies, productiestops en onderhoudskosten zijn daar slechts enkele voorbeelden van. om is het van belang deze problemen aan te pakken en op te lossen.

Cursusinformatie

Deze basiscursus geeft een goed praktisch inzicht in de werking van een stoominstallatie. 

Naast een gedeelte noodzakelijke theorie bestaat de cursus in belangrijke mate uit praktische tips en aanwijzingen om tot een goedwerkende installatie te komen. Op de cursus locatie Capelle aan den IJssel wordt de middag dan ook grotendeels doorgebracht in ons ketelhuis met werkende Stoomketel. 

Hoe veilig is uw stoominstallatie?

Hoe vaak staat u stil bij de veiligheid van de stoominstallatie in uw bedrijf? Hoe handelingsbekwaam bent u of zijn uw operators van de stoominstallatie? Weten zij wat zij moeten doen om de veiligheid te handhaven, energiezuinig te werken en hoe ze moeten ingrijpen bij storingen en calamiteiten? Kies voor zekerheid en continuiteit. Behaal het certificaat Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie.

 

Het certificaat Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie (VPS)

Het VPS is een initiatief van het Stoomplatform. Onze cursus is bij uitstek geschikt ter voorbereiding op het theorie examen van 90 minuten dat wordt afgenomen op diverse externe locaties door heel Nederland. Klik hier voor meer informatie over het examenbureau. Naast deze cursus geeft ERIKS ook in-company cursussen, specifiek aangepast aan de praktijksituatie binnen uw bedrijf. Voor meer informatie over deze in-company cursussen of over de kosten van een VPS examen, neem gerust even contact op met academy@eriks.nl.

 

Doelgroep

Monteurs, service engineers, onderhoud- en maintenance-engineers betrokken bij installatie dan wel onderhoud van stoominstallaties,
almede ingenieursbureaus en adviseurs. 

 

Praktische informatie

Duur:                1 dag, cursustijden zijn van 09.30 tot ± 17.00 uur

Locatie:            ERIKS bv, Cypresbaan 63 in Capelle aan den IJssel    

Meer info:       academy@eriks.nl

Prijs p/p:          € 415,- ex btw

Cursusdata 2024

  • 17 april 2024 (volgeboekt)
  • 12 juni 2024 (volgeboekt)
  • 11 september 2024
  • 16 oktober 2024
  • 26 november 2024 (Woudagemaal in Lemmer)

Schrijf hier in voor de cursus stoom- en condensaattechniek

De cursist kan kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de cursus. De cursus gaat door als een bepaald minimum aantal deelnemers is ingeschreven. Wordt dit minimum aantal niet bereikt dan heeft ERIKS B.V. het recht de cursus te annuleren.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.