ERIKS duurzame kunststof filterelementen voor groffilters

Door een exclusieve samenwerking met STC Trade heeft ERIKS een nieuw en duurzaam product in haar assortiment opgenomen: kunststof filterelementen. 

Door een exclusieve samenwerking met STC Trade heeft ERIKS een nieuw en duurzaam product in haar assortiment opgenomen: kunststof filterelementen. Traditioneel worden groffilters vervaardigt uit RVS. Deze filters zijn zwaar, gevoelig voor corrosie en niet heel duurzaam. STC Trade heeft een oplossing ontwikkeld door deze filterelementen uit HDPE te vervaardigen.   

De voordelen

  • Milieuvriendelijker dan RVS 
  • Geen roestvorming meer 
  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Lichtgewicht  

 

Door de samenwerking met ERIKS zijn deze filterelementen voor ECON groffilters figuur nummers 1187 en 1188 nu uit voorraad leverbaar. Tevens voor de ECON Y-filters (fig. 1019), Emmer type filters (fig. 1096)  en de ECON zuigkorfen (fig. 1190). 

Op verzoek leveren we non-standaard customized filters en filterelementen op maat.

Meer informatie

T +31 88 855 80 04 of via e-mail: filtratie@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.