Cleanroom 3 Alkmaar

ERIKS bouwt derde Cleanroom in Alkmaar

De bouw van een nieuwe cleanroom in de productielocatie van ERIKS in Alkmaar is halverwege april ’23 van start gegaan. Eind augustus wordt de nieuwe cleanroom opgeleverd, waarmee ERIKS nog efficiënter in een schone omgeving kan produceren en verpakken. De nieuwe, inmiddels derde cleanroom stelt ERIKS in staat om toegewijde ruimtes te creëren voor met name de productielijnen van Industrial Hoses, Sealing & Polymer en voor Research & Development. 

De huidige cleanrooms van ERIKS worden nu intensief gebruikt voor de klanten uit semicon industrie. Bernd Jansen, Business Unit Manger Slangen: “ERIKS heeft de laatste tien, vijftien jaar flink geïnvesteerd om technisch expert te zijn voor dit marktsegment en gericht onze technologie hierop ingezet. De semicon-industrie is de laatste jaren enorm gegroeid, en ERIKS groeide mee. We zijn steeds meer unieke producten gaan ontwikkelen die worden toegepast op kritischere plekken in de applicaties en machines van onze klanten. Met die kennis en producten zijn wij van grote waarde voor de high-tech industrie” 

Uit het jasje gegroeid

Doordat ERIKS meegroeide met de vraag uit het hele ecosysteem, werden de huidige cleane productieruimtes te klein. Jansen: “Twee jaar geleden kwamen we erachter dat de capaciteit die we nodig hadden om volledig mee te groeien met onze klanten, niet meer toereikend zou zijn. De fysieke dimensies van producten die we maakten voor onze klanten werden steeds groter en bovendien werden de technologie en slangen complexer. Dat vraagt niet alleen om meer ruimte, maar ook om andere productiemethodieken. 

State of the art productiefaciliteit

De nieuwe cleanroom krijgt een oppervlakte van meer dan 1000 m2. Jansen: “Om toekomstbestendig te blijven, doen we een nu een miljoeneninvestering die onderdeel is van een meerjarenplan. Alles in de ISO klasse 6 cleanroom wordt state of the art: bijvoorbeeld de grootste en efficiëntste reinigingsbaden en droogovens die de doorlooptijd verkorten. Ook het intern transport en de handling vervangen we door meer geavanceerde methodieken, die het voor onze medewerkers prettiger maken. 

Nieuwe ruimte voor R&D

De komst van de 3e cleanroom creëert ook betere faciliteiten voor Research & Development en nieuwe producten. Jansen: “Deze nieuwe producten voor onze klanten worden steeds belangrijker en komen vaak via co-engineering tot stand. Deze eerste prototypes produceren we geheel in eigen huis. We werken overigens geheel conform Design for Six Sigma, wat betekent dat we veel capaciteit nodig hebben om te testen.”

 

Toegevoegde waarde

ERIKS biedt met de nieuwe cleanroom extra toegevoegde waarde aan de klant. Jansen: “We zagen dat ERIKS de afgelopen jaren al opschoof in de keten. Met onze expertise en producten slagen wij erin om klanten verder te helpen volgens de laatste technologische ontwikkelingen. Onze multidisciplinaire expert teams met R&D Engineers, Design en Application Engineers werken samen met de klant vanaf het prille idee tot en met de levering van het eindproduct.”

Gerelateerde artikelen

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.