Aquatherm blue pipe met hogere druk- en temperatuurbereik

In verschillende projecten over de hele wereld wordt er met veel succes Aquatherm blue pipe MF (OT) PP-R toegepast. Onze fabrikant Aquatherm GmbH heeft het basis granulaat PP-R verder ontwikkeld en lanceert een volgende generatie blue pipe buizen. Deze nieuwe variant buis heeft dezelfde wanddikte als de PP-R, maar heeft door het nieuwe granulaat fusiolen PP-RCT  een groter druk- en temperatuurbereik dan zijn voorganger.

Voordelen van de nieuwe blue pipe MF (OT) PP-RP

  • Hogere toelaatbare druk en temperatuur dan de de oude PP-R
  • Dezelfde lage uitzettingscoëfficient
  • Lager gewicht dan RVS, staal en koperen buizen. Daardoor gemakkelijker te handelen tijdens transport en op de bouwplaats.
  • Toepasbaar met de bestaande Aquatherm fittingen
  • Gelijkblijvende bruto prijzen

 

De verbetering geldt voor alle blue pipe producten

  • UV, OT, TI en OT-TI varianten (met uitzondering van de SDR 7,4 in 20 en 25 mm)
  • Alle spuit gegoten fittingen ≥ 160 mm
  • Alle segment fittingen ≥ 315 mm

Daarnaast zullen de groene strepen van de blue pipe MF verdwijnen en zal de 32 mm alleen nog verkrijgbaar zijn in SDR 9 drukklasse. 

Voorraad

Voor de blue pipe MF zijn er nieuwe artikelnummers beschikbaar, voor de diameters 20 mm en 25 mm geldt dat de PP-R buis in het programma zal blijven.

In de aankomende periode zal de voorraad van de PP-R buis afgebouwd gaan worden en zal de blue pipe MF-RP ruimschoots beschikbaar zijn. Lopende bestellingen zullen automatisch worden omgezet en gedeelde leveringen zijn mogelijk. 

 

Meer informatie

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling kunststof leidingsystemen:
leidingsystemen@eriks.nl
+31 88 855 80 11

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.