Saunders Resiliance membranen

Fabrikant Saunders heeft drie nieuwe types EPDM-membranen voor de farmaceutische membraanafsluiters op de markt gebracht: de Resiliance-serie. De nieuwe membranen zijn onder andere geschikt voor hogere temperaturen en hebben een betere oppervlakte-afwerking.

 

Productverbetering

Net als ERIKS werkt ook Saunders continu aan productverbetering. Dat was de belangrijkste reden om de bestaande membranen van de 425- en 214/425-series voor de farmaceutische procesindustrie te vervangen door de Resiliance-serie.

De belangrijkste verbeteringen

  • Het rubberen Resiliance-membraan type ER is geschikt voor 150˚C, gedurende 180 minuten stoomsterilisatie. Het oude 425 membraan kent een maximale temperatuur van 140˚C. 
  • De Resiliance-membranen hebben een verbeterde oppervlakte-integriteit, in overeenstemming met ASME BPE Part SG, waarmee naast een mooier visueel /esthetisch uiterlijk, vooral ook de productzuiverheid wordt verzekerd. 
  • De Resiliance-membranen bieden een 40% betere compressie-set dan andere EPDM-membranen. Dit verbetert de lekdichtheid en zorgt voor een betere afdichting. 
  • Door de betere compressie-set zijn de Saunders-afsluiters met Resiliance-membranen vriendelijker in gebruik: de noodzaak om de bouten van de membraanafsluiter na de 1e verwarmingscyclus opnieuw aan te draaien is verminderd.

Overzicht types

Bevestiging ER Resiliance (EPDM) membraan

Het huidige membraan type 425 in de afmetingen DN8, DN15 en DN20 (vierkant, met 4 gaten) wordt d.m.v. een knop in de afsluiter-kap bevestigd. Het nieuwe type ER is alleen leverbaar met een meer bedrijfszekere draadbevestiging.

Internationale farmaceutische normen

De nieuwe Resiliance-membranen voldoen – vanzelfsprekend – aan de internationale farmaceutische normen: FDA, USP class V & VI, ADCF, EC 1935/2004, ASME BPE Part SG. Een aantal van de grote farmaceutische producenten heeft de nieuwe membranen al gevalideerd en geaccepteerd.

Uit voorraad leverbaar

De nieuwe membranen zijn leverbaar en bij ERIKS op voorraad. Er is ook nog een flinke voorraad van de oude versies. Zo hebben gebruikers tijd voor een soepele overgang. De membranen zijn onder andere te verkrijgen via de webshop. Bekijk hier de ER Resiliance-membranen, of klik hier voor de PR en SR Resiliance-membranen.

De materialen waarvan de Resiliance-membranen worden gemaakt, zijn 100% herleidbaar. Indien gewenst wordt hiervoor een certificaat afgegeven.

Vragen over Resiliance mebranen?

Het informatiepakket opvragen of nieuwe membranen bestellen? Neem contact op met de membraanafsluiter-specialisten van ERIKS Flow Control.

+31 88 855 80 02

afsluiters@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.