State-of-the-art waterfiltratieskids voor Koeweit

Technisch bureau Dahlman Maassluis

Technisch bureau Dahlman realiseerde voor een vooraanstaande oliemaatschappij de bouw van een state-of-the-art waterbehandelingsinstallatie ten noorden van Kuwait City. De installatie moet de watervoorziening aan enkele nabijgelegen olieproductiefaciliteiten waarborgen. ERIKS ontving van Technisch Bureau Dahlman – dat voor de installatie twee identieke waterfiltratieskids voor een filtertrein ontwikkelde – een omvangrijke projectorder voor de levering van een compleet pakket afsluiters en actuators.

Technisch Bureau Dahlman uit Maassluis levert maatwerkoplossingen voor (onder meer) de olie-, gas- en (petro)chemische industrie. Het bedrijf onderscheidt zich met name met de ontwikkeling van high-end filtratieoplossingen voor zware, kritische en veeleisende processen. De voor dit project ontwikkelde filtratie skids zullen worden ingezet om water dat uit de bodem wordt opgepompt onder druk te zuiveren van olie en zand. Het resultaat is schoon drinkwater, dat via een uitgebreid leidingnetwerk wordt gedistribueerd aan de omliggende oliewinningsinstallaties.

 

Complementair in expertise en portfolio

ERIKS is al jarenlang hoofdleverancier van Dahlman voor afsluiters en pakkingen en was eerder betrokken bij vergelijkbare projecten van Dahlman, waaronder de Takreer Ruwais raffinaderij in Abu Dhabi en het Wara Pressure Maintenance Project van Kuwait Oil Company”, vertelt Remco Wijker. “Op basis van de goede ervaringen kwam Dahlman ook voor dit project bij ons uit en dat was het begin van een intensief traject. Tussen de eerste offerte en de laatste productlevering zat twee jaar. Gedurende deze hele periode hebben we nauw samengewerkt met onze collega’s van ERIKS Flow Control uit Capelle aan den IJssel waar ook het valve automation center is gevestigd.

 

Explosieveilige klepuitvoering op maat

Na een consultatieronde binnen de ERIKS-organisatie werden potentiële toeleveranciers voor de diverse componenten geselecteerd. “Dat viel tegen, want door de pittige combinatie van eisen haakten de meeste toeleveranciers af”, blikt De Jong terug. Dat gold niet voor het Zwitserse ChemValve-Schmid, met wie ERIKS al jarenlang zakendoet. “Zij hebben ons met name geholpen met het explosieveilig maken van de vlinderkleppen. De beweging van het klepblad over de zitting kan bijvoorbeeld statische elektriciteit veroorzaken. Door de zitting te vervaardigen uit gemodificeerd PTFE waarin grafiet is verwerkt, heeft de zitting de gewenste geleidbaarheid. Daarnaast is de klep voorzien van aarding.”

Oplossingsgerichte aanpak

Wijker vervolgt: “Bij projecten komen er altijd uitdagingen op je pad. Zo kregen we na ontvangst van de levering onder meer te maken met een lekkende magneetklep, bleek een kogelkraan niet goed te kunnen worden bediend doordat een leiding in de weg zat en staken bij sommige kogelkranen de bouten van de huisverbinding net iets te ver door om de verbinding met de pijpflens te kunnen maken. Door creatief meedenken van onze Application Engineer Peter Aris en door adequaat te handelen is het gelukt om de planning niet te verstoren, onder meer door heel snel vervangende componenten te leveren.

Daarnaast hebben we na formele goedkeuring van de skids in overleg met Dahlman een moment afgestemd waarop ons Field Service Team het issue met de te ver doorstekende bouten kon verhelpen door ze op locatie iets af te draaien. Mede vanwege deze oplossingsgerichte aanpak doet Dahlman graag zaken met ons.”

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Routinematig onderhoud reduceert downtime

Vlekkeloos produceren volgens planning vergt routinematig onderhoud. Onze onderhoudsteams bieden tal van mogelijkheden om uw uptime hoog te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem voortijdig was opgelost! ERIKS voert onderhoudstaken uit zoals on-site service, inspectie, testen en reparaties tot smeerservices.

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Meest recente artikelen

Voedselveilige afdichtingen: voorbeelden, normen en tips

Gebruik je geen voedselveilige o-ring of andere afdichting? Dan is dat een gevaar voor de gezondheid...

3D-printing biedt ondersteuning aan innovatie

In dit artikel vertellen we waarvoor 3D-printing precies wordt gebruikt en welke voordelen dat oplev...

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.