De VAG RIKO® regelklep

Uw debiet en druk regelen. Of zelfs beide?

Deze regelklep kan met de hand bediend worden maar wordt normaliter uitgevoerd met een elektrische aandrijving. Het binnenwerk bestaat uit een zuiger ring die traploos hoge drukverschillen en debieten kan regelen.

De RIKO® is ontworpen voor gebruik in stuwdammen en is daarom geschikt voor drukverschillen tot maximaal 100 bar. Lange levensduur wordt geborgd doordat de lagers niet in contact komen met het medium. De slijtvaste, corrosie- en infiltratiebestendige geleiderails zijn extra gehard. Dit zorgt voor lage bedieningskrachten en voorkomt vastlopen van de zuiger.

De VAG RIKO® is geschikt voor gebruik in waterbehandeling, waterdistributie, in stuwdammen en energiecentrales. Kortom een veelzijdige regelklep voor gebruik in neutrale vloeistoffen.

VAG RIKO
Toerentalvariabele AUMA aandrijving SARV met intelligente besturingseenheid ACV

 

 

Normaliter zal het regelen niet handmatig gebeuren. Vanuit bijvoorbeeld SCADA zal de regelklep aangestuurd worden.

Met de nieuwe multi-turn actuators van  AUMA type SARV gecombineerd met ACV besturingseenheid kan dit zelfs met een variabel toerental.

Daardoor kan de afsluiter versneld open gestuurd worden en langzaam gesloten worden om waterslag te voorkomen.

VAG RIKO® Plunjerventiel

Reduceerventiel door eigen medium gestuurd dus zonder hulpenergie

 

Bij het regelen van grote hoeveelheden medium was men tot nu toe aangewezen op regelkleppen welke aangestuurd worden door middel van additionele hulp energie. Veel gebruikers zouden dit soort regelafsluiters graag zelfwerkend zien. Om aan deze wens te voldoen heeft VAG Armaturen onlangs de eigen medium gestuurde RIKO® (Ringkolbenventil) regelklep geïntroduceerd.

Deze regelklep is in staat door gebruik te maken van een klein stuurventiel, grote hoeveelheden medium zonder hulpenergie te regelen in een installatie. 

Hiertoe wordt het aanwezige drukverschil in de afsluiter gebruikt om de hoofdcilinder van de regelklep te bedienen. Deze hoofdcilinder zorgt op zijn beurt weer voor juiste positionering van de zuiger. Een bijkomend voordeel van deze combinatie is dat wegvallen van de druk de afsluiter zal sluiten (fail safe).

De zuiger van deze regelafsluiter is uitstekend uitgebalanceerd en wordt ondersteund door geharde bronzen glijlagers. Daardoor is het bedieningsmoment van deze afsluiter relatief laag wat uiteindelijk weer ten goede komt aan de levensduur.

 

De VAG RIKO® eigen medium gestuurde regelklep is verkrijgbaar in de diameters Dn150 tot en met Dn1000 en dus prima geschikt voor de toepassingen waarbij een aanzienlijke hoeveelheid medium geregeld dient te worden. De afsluiter is gemaakt van nodulair gietijzer (GGG40) en de maximale werkdruk is 16 bar. De afsluiter is voorzien van flenzen conform de EN 1092-2.

Ondergrondse variant

In een put of onder de grond monteren

Desgewenst voeren wij de VAG RIKO® regelklep uit voorzien van een RVS verlengspindel zodat deze in een put of onder de grond gemonteerd kan worden. De bediening kan ontrokken worden aan het zicht door deze te plaatsen in een RVS omkasting. 

Vragen over de VAG RIKO® ?

Bekijk het assortiment van VAG of neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.                                                                                                                        Dit kan via onderstaand formulier. Bellen kan natuurlijk ook: +31 88 855 89 67

Informatieformulier

Gerelateerdere artikelen

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.