Cursus lageronderhoud

Locatie: Incompany of Capelle aan den IJssel

Deze training is vooral interessant indien u werkzaam bent als technicus en in uw dagelijkse werk hands-on te maken heeft met lagertechniek, smering, montage en demontage van lagers. in deze 2-daagse cursus leert u o.a. meer over lagersmering en tijdens het practicum worden een groot aantal montage en demontage-oefeningen uitgevoerd.  

 

Cursusinformatie

Deze cursus gegeven door SKF omvat zowel een uitgebreid theoretisch gedeelte als een uitgebreid praktijk gedeelte. Tijdens de cursus raken de deelnemers vertrouwd met lagertechniek. Zij worden in staat gesteld de uitdagingen, verbonden aan het gebruik van lagers, te begrijpen en de verschillende lagertypen en -aanduidingen te herkennen. Tijdens de cursus zorgen praktische oefeningen voor een uitgebreide aandacht voor montage, demontage en smering van lagers. Tevens worden er lagerbeschadigingen behandeld, waarbij men leert wat er uit deze beschadigingen herleid kan worden en hoe deze beschadigingen voorkomen kunnen worden.

 

 

Het programma

Basiskennis lagertechniek

Uitvoerige behandeling van diverse lagertechniek gerelateerde begrippen die uiteindelijk de basis vormen voor de lagertechniek. Daarnaast maken de deelnemers kennis met de opbouw van het ISO-coderingsstelsel. De verschillende typen lagers worden uitgebreid behandeld. Daarnaast zien de deelnemers hoe de verschillende lagers zijn opgebouwd en hoe specifieke kenmerken deze geschikt maken voor verschillende applicaties.

Montage en demontage prakticum

Verschillende montage- en demontagemethoden zoals de mechanische- en hydraulische methode en inductieverwarming. Deze bepalen namelijk of uw lagers de beoogde levensduur behalen of vroegtijdig zullen uitvallen. De methoden kunnen zelf aan de hand van diverse lageropstellingen worden toegepast.

Lagersmering

Uitgebreide kennismaking met vet- en oliesmering. Daarnaast uitleg over het hoe en waarom van smering: selectiecriteria, classificatie, viscositeit, consistentie, initiële smering, nasmering en smeersystemen. SKF programma's: Viscositeit, LubveSelect, LuBASE en Dialset.

Over SKF

SKF is wereldleider in lagertechnologie en koppelt 100 jaar ervaring in producten, diensten en kennis in nagenoeg alle applicaties in alle industrieën aan de SKF technologieplatformen: lagers, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.

 

 

Doelgroep

Monteurs, service engineers, smeerder, constructeur en andere technici die in het dagelijks werk te maken hebben met lagertechniek

 

 

Incompany training

Wanneer u rekening houdt met reiskosten en reistijden, met specifieke tijden of ploegendiensten verzorgen wij graag een incompany training. Een training op een door u gewenste locatie waarbij we samen de inhoud en duur van de training bespreken en afstemmen op uw wensen en applicaties. De trainers denken graag met u mee in een persoonlijk gesprek. Voor de incompany trainingen gelden andere prijzen.

Praktische informatie

Duur:                 2 dagen

Deelnemers:    Maximaal 10 (minimaal 6) personen

Meer info:        michael.versluis@eriks.com

Prijs p/p:          € 770,- ex btw, inclusief volledig documentatiepakket, SKF                                        deelnamecertificaat en lunch 

Prijs incompany training:

                           € 1.899,- halve dag

                           € 3.199,- per dag

                           € 4.999,- voor twee dagen

                           € 6.899,- voor drie dagen     

                           Prijzen ex btw en per training/ groep van max. 10 personen                                       Let op: per 01-01-2023 zal er 10% prijsverhoging worden                                          doorgevoerd op alle prijzen

PBM's:               Eigen veiligheidsschoenen tijdens practicum op 2e dag

Cursusdata en locatie

10 en 11 mei 2023 - Capelle aan den IJssel

Let op! Na inschrijving ontvangt u altijd een voorlopige bevestiging per e-mail. U krijgt uiterlijk 14 dagen voor de start van de cursus de definitieve bevestiging of de cursus doorgaat.

Schrijf hier in voor de cursus lageronderhoud

De cursist kan kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de cursus. De cursus gaat door bij een minimum aantal van 6 ingeschreven deelnemers (en een maximum aantal van 10 ingeschreven deelnemers). Wordt dit minimum aantal niet bereikt dan heeft ERIKS B.V. het recht de cursus te annuleren.

Aanvraagformulier

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.