ERIKS en Reach

Registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van
chemische stoffen EC1907/2006

ERIKS heeft een blijvende focus op duurzame ontwikkeling. De doelstellingen van REACH worden onderschreven, omdat het streeft naar maximale transparantie van informatie en het minimaliseren van het gebruik van schadelijke stoffen. Het doel is de bevordering van zowel de menselijke gezondheid als het milieu.

De REACH wetgeving werd van kracht op 1 juni 2007. Het vereist van fabrikanten en importeurs van chemische stoffen op de Europese markt registratie voor de door hun bedoelde toepassingen. Risicoanalyses en gedocumenteerde technische dossiers moeten zijn aangelegd. De beschikbare informatie dient door de gehele supply keten helder te zijn.

Stoffen die opgenomen zijn in de Annex XVII lijst (EC1907/2006), mogen niet meer worden gebruikt in Europa, tenzij het bedrijf voor het gebruik van de stof ontheffing heeft gekregen. De kandidaatslijst van “middelen van zeer grote zorg” wordt regelmatig ge-update. De meest recente kandidaatslijst kan gevonden worden op de website van het Europese agentschap voor chemische stoffen.

Het Statement REACH van ERIKS is als Engelstalig document te downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer
T +31 88 855 85 58

Of mail direct

General contact

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws, blogs & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.