SABIC en ERIKS sluiten meerjarige overeenkomst

voor Vendor Managed Inventory op Chemelot site

Vendor Managed Inventory (VMI) is een methode om grijpvoorraden van spare parts op een efficiënte manier te beheren op fabrieksterreinen. Onderdelen voor onderhoud aan installaties zijn dicht bij de monteurs beschikbaar en in de juiste hoeveelheid voorradig. SABIC heeft ERIKS als partner verkozen om in de komende jaren 8 VMI-locaties op de Chemelot site in Geleen te gaan beheren. Additioneel aan de VMI-locaties gaat ERIKS samen met SABIC 2 magazijnlocaties uitrusten met het ERIKS scansysteem waarbij de medewerkers van SABIC met een app volledig gedigitaliseerd de voorraden kunnen scannen en aanvullen.

Deze samenwerking maakt onderdeel uit van een nieuw integraal logistiek concept van SABIC op het Chemelot terrein. ERIKS is verkozen op basis specialistische kennis en ervaring in de procesindustrie en haar custom made Supply Chain Solutions zoals VMI, ERIKS Scan Service en turnaround support aangevuld met het probleemoplossend vermogen van het projectteam. ERIKS heeft een eigen implementatieteam met diverse product- en logistiekspecialisten om de inrichting van de grijpvoorraadmagazijnen met contractitems te realiseren. Zo faciliteert ERIKS in een efficiënt bestel- en voorraadproces van ruim duizend artikelen voor SABIC.

John Bruijnooge, Site Director SABIC Geleen: “Voor deze dienstverlening hebben we een uitgebreid selectie- en tendertraject gedaan met verschillende firma’s. ERIKS heeft zich daarin kunnen onderscheiden met hun technologische innovaties op het gebied van logistiek. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking.”

“Voor ERIKS is het VMI-contract met SABIC een bekroning op de jarenlange intensieve samenwerking tussen beide bedrijven op het Chemelot terrein en in Bergen op Zoom. Hiermee komt het totaal aantal VMI-locaties bij industriële afnemers voor ERIKS op 380 locaties in Nederland.” aldus Peter Koolen, Commercieel directeur ERIKS Nederland.

Over SABIC

SABIC is een wereldwijd gediversifieerd chemiebedrijf, met het hoofdkantoor in Riyadh, Saudi-Arabië. Het produceert op wereldwijde schaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific en maakt verschillende soorten producten: chemicaliën, basis- en hoogwaardige kunststoffen, agri-nutriënten en metalen. SABIC ondersteunt zijn klanten door kansen te identificeren en te ontwikkelen in belangrijke eindgebruikerstoepassingen zoals de bouw, medische apparatuur, verpakking, agri-nutriënten, elektriciteit en elektronica, transport en schone energie. In 2020 bedroeg de productie 60,8 miljoen metrische ton.

 

Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 32.000 werknemers en is actief in ongeveer 50 landen. SABIC bevordert innovatie en vindingrijkheid, heeft wereldwijd 9.946 octrooiaanvragen ingediend en beschikt over aanzienlijke onderzoeksmiddelen met innovatiehubs in vijf belangrijke regio's - de VS, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Noord-Azië.

Gerelateerde artikelen

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.