Nieuwe serie Asco Pulse ventielen 353K

Hoge luchtcapaciteit voor stoffilterinstallaties

Als de drukpieken of de luchtcapaciteit van pulse ventielen niet hoog genoeg zijn om een optimaal resultaat te behalen in stoffilterinstallaties, dan verkort dit de levensduur van de zak en het filter. Ook zal het verbruik van perslucht en de frequentie van onderhoud toenemen. 

De nieuwe generatie ASCOTM Pulse ventielen combineren een hoge drukpiek met een hoge capaciteit lucht om optimaal te functioneren in stoffilterinstallaties. Het membraan heeft een verlengde levensduur van meer dan 1 miljoen schakelingen gemiddeld en een verhoogd temperatuur bereik tot 140⁰C.

Het nieuwe design kan naast de standaard draadaansluiting geleverd worden met de quick mount clamp voor eenvoudige en snelle montage.

Toepassingen

De nieuwe klep kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder betonverwerking, cement fabrieken, kalkindustrie, staalfabrieken, powerplants, maar ook in de voedings- en landbouwindustrie.

Kenmerken

 • Leverbaar in aansluitmaten 3/4" en 1"
 • Ook Quick mount koppeling mogelijk
 • Aansturing op afstand of geïntegreerd
 • Ingebouwde geluidsdempers
 • Temperatuurbereik -40⁰C tot +140⁰C
 • Optioneel: geschikt voor ATEX

 

Grootste voordelen

 • Effectievere reiniging
  Door hoge drukpiek
 • Besparing op persluchtverbruik
  Gemiddelde besparing van 15%
 • Minder onderhoud
  Door langere levensduur - gemiddeld meer dan 1 miljoen cycli

 

 

Bekijk en bestel in de ERIKS Webshop

Bekijk alle specificaties van de nieuwe serie Asco Pulse ventielen in onze webshop en bestel ze direct. Diverse modellen uit voorraad leverbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwe serie van de Asco stoffilterventielen 353K? Of wilt u een order plaatsen?
Neem dan contact op met onze specialisten van Meet- en Regeltechniek. 

+31 88 855 80 01

U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand formulier, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met u op.

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.