ERIKS kiest Ultimaker voor opschalen 3D-printing capaciteit

ERIKS werkt nauw samen met Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printen. Met deze samenwerking breidt ERIKS de productiecapaciteit voor haar klanten nu verder uit. Dankzij de inzet van verschillende Ultimaker S5 Pro Bundles printers kan ERIKS haar OEM- en MRO-klanten verder ondersteunen bij het sneller, beter en makkelijker ontwerpen, ontwikkelen en printen van industriële componenten.

3D-geprint productiehulpmiddel levert meteen besparingen op

Sander Splinter, directeur van ERIKS Nederland: “3D-printen heeft een ongekende potentie voor industriële toepassingen. Wij combineren onze industrie-, productie- en softwarekennis met de betrouwbare en gebruikersvriendelijke 3D-printoplossingen van Ultimaker. Hierdoor kunnen we onze klanten beter ondersteunen bij het sneller en met meer ontwerpvrijheid vervaardigen van onderdelen, dan wanneer we de onderdelen zouden vervaardigen middels spuitgieten."

350.000 euro bespaard

"Afgelopen jaar hebben we al zo’n 350.000 euro bespaard dankzij het gebruik van 3D-geprinte productiehulpmiddelen en het elimineren van veiligheidsrisico’s in onze eigen faciliteiten met geprinte tools.

We helpen nu ook onze klanten te profiteren van 3D-printen. Op basis van data-analyse en een bezoek aan hun productiefaciliteiten stellen we vast welke onderdelen geschikt zijn om te printen. Op basis van deze bezoeken kunnen we de gekozen toepassingen gezamenlijk ontwikkelen en met de Ultimaker S5 Pro Bundle printen. Hiermee garanderen we kwaliteit, de mogelijkheid om het te reproduceren én betrouwbaarheid van de onderdelen volgens de specifieke industriële standaarden.”

Video: 3D printing in Clean Manufacturing Facility

 

Inzet van 3D-printen realiseert kosten- en tijdsbesparingen

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Zoals duidelijk werd in de 3D Printing Sentiment Index, maakt slechts 35 procent van de bedrijven in de industriële sector gebruik van additieve productie, terwijl in veel industrieën wereldwijd de marges onder hoge druk staan. ERIKS heeft aan den lijve ondervonden welke indrukwekkende kosten- en tijdsbesparingen worden gerealiseerd met 3D-printen.  Efficiëntie is noodzakelijk om de concurrentie voor te blijven en inzet van 3D-printen kan het verschil maken. Uiteraard ben ik erg trots op de keuze van ERIKS voor ons ecosysteem en ik verwacht dat de samenwerking de adoptie van 3D-printen in de rest van de industrie zal stimuleren.”

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over 3D printen of Additive Manufacturing? Neem dan contact met onze afdeling Engineering :

 T +31 88 855 85 22

am@eriks.nl

Voedselveilige 3D prints conform EC1935/2004

Job van de Sande, Head of Technology Sealing & Polymer Technology bij ERIKS: “Voor de productie van voedselveilige onderdelen en gereedschappen hebben we een zogeheten Clean Manufacturing Facility gebouwd. Een omgeving die voldoet aan de allerhoogste eisen en normeringen voor veilige en schone locaties zoals EC1935/2004 en ISO klasse 6.

Als aanvulling op de Europese voedselveiligheidsvoorschriften, werken we momenteel ook aan het verwerven van dezelfde voedselveilige FDA-voorschriften en certificeringen voor 3D-printen. Dit zal ons in staat stellen om onderdelen en gereedschappen te 3D-printen die gebruikt kunnen worden in een omgeving waarin voedsel wordt geproduceerd.”

De speciale Clean Manufacturing Facility in Alkmaar, biedt EC1935/2004 productie aan klanten van ERIKS die voedselveilige onderdelen nodig hebben. De 3D-printoplossingen van Ultimaker worden ingezet bij de productiefaciliteiten van ERIKS in Alkmaar. 

Over Ultimaker

Vanaf 2011 heeft Ultimaker een open en eenvoudig te gebruiken oplossing van 3D-printers, -software en -materialen gebouwd waarmee professionele ontwerpers en ingenieurs elke dag kunnen innoveren. Ultimaker is marktleider in desktop 3D-printen. Vanuit kantoren in Nederland, New York, Boston en Singapore - plus productiefaciliteiten in Europa en de VS - werkt het wereldwijde team van meer dan 400 medewerkers samen om de transitie van digitale distributie en lokale fabricage wereldwijd te versnellen.

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.