3D-printing brengt productie bij kartonfabriek snel op gang

Ook in deze onzekere tijden blijven gelukkig een aantal zekerheden bestaan. Eén daarvan is het serviceniveau en probleemoplossend vermogen dat ERIKS aan haar klanten biedt. Bijvoorbeeld bij plotselinge productie stilstand.

Vrijdagochtend 20 maart jl. bleek er een transportband bij een klant in de kartonindustrie zodanig beschadigd, dat deze met spoed gerepareerd moest worden. Maar er waren niet genoeg sprockets (aandrijfwielen) voorhanden. Omdat het hier om een speciale maatvoering ging, was er geen mogelijkheid om deze sprockets nog vóór het weekend via de reguliere weg geleverd te krijgen. Tegen zeer hoge kosten bleek 5 werkdagen de snelste levertermijn. Uiteraard een ongewenste situatie voor de klant.

In samenwerking met onze leverancier heeft ERIKS de klant geholpen door de sprockets via 'Reverse Engineering' en Additive Manufacturing te produceren. Aangezien het bewuste spare part mechanische zwaar wordt belast, vergt dit extra aandacht. Het selecteren van zowel de juiste printtechniek als het te gebruiken materiaal is een belangrijk aspect in onze dienstverlening. 

Op zaterdagmiddag kon ERIKS leveren, de klant kon op zondag de machine repareren en weer produceren!

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe ERIKS uw bedrijf kan ondersteunen met Additive Manufacturing? Of heeft u belangstelling om -vrijblijvend- met ons te overleggen hoe u greep krijgt op uw kritische bedrijfsonderdelen? Ons team van specialisten helpt u graag.

+31 88 855 85 58

am@eriks.nl

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.