Topkwaliteit voor grootste trimarans ter wereld

Latitude Yachts - Letland

Afgelopen jaar leverde scheepswerf Latitude Yachts uit Letland twee futuristische superjachten op waarvan het ontwerp is afgeleid van een ruimteschip uit een Hollywood-film. In samenwerking met haar lokale agent Marine Technics Baltia OÜ verwierf ERIKS het leveringscontract voor een compleet pakket afsluiters voor beide jachten, die zijn bestemd voor het Midden-Oosten.

De hoogste kwaliteitseisen

De trimarans – de grootste ter wereld – zijn ware kunstwerken waarin verbeeldingskracht, durf en visie zijn samengebracht met de beste technologieën. Zo is de romp van de jachten uit één stuk vervaardigd van gelaagde composietmaterialen als glasvezel en koolstof: een waarborg voor maximale sterkte bij een minimaal gewicht. “Superjachten van dit kaliber vergen natuurlijk een serieuze investering van de opdrachtgever”, aldus Hilco Oortwijn, International Sales Manager bij ERIKS “Latitude Yachts stelt daarom de hoogste eisen aan alle toegepaste materialen, componenten en systemen, zodat de schepen hun waarde zoveel mogelijk behouden.

ERIKS Maritiem – geniet, zeker binnen de markt voor luxe jachtbouw, al decennialang een uitstekende reputatie. Niet alleen vanwege het brede assortiment afsluiters en maritieme systemen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding ervan, maar ook door onze waardevolle expertise en technische ondersteuning. Dat geeft ons in het onderhandelingsproces vaak een cruciale voorsprong.”

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Routinematig onderhoud reduceert downtime

Vlekkeloos produceren volgens planning vergt routinematig onderhoud. Onze onderhoudsteams bieden tal van mogelijkheden om uw uptime hoog te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem voortijdig was opgelost! ERIKS voert onderhoudstaken uit zoals on-site service, inspectie, testen en reparaties tot smeerservices.

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.