In dit artikel

Case study: ERIKS ondersteunt brouwerij in optimalisatie van slangen

De klant

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck is een brouwerij in het West-Vlaamse Izegem. De oorspronkelijke brouwerij van de familie Vanhonsebrouck bevond zich in het nabijgelegen Ingelmunster en vierde in 2000 zijn honderdjarige bestaan. De brouwerij is vooral bekend om zijn speciaalbieren Kasteelbier, St. Louis en Brigand.

 

De uitdaging

Slangen zijn een belangrijk onderdeel in de productieomgeving van brouwerijen. Bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck vertonen de slangen een knik vlak na de koppeling omdat de slangen een korte 90° bocht maken. Dit verhoogt de kans op scheuren na de koppeling. Daarnaast zijn de slangen gemonteerd met klemschalen met een hoger risico op bacterievorming. Hoe kan dit voorkomen worden?

 

De oplossing

Door de product- en applicatiekennis van ERIKS en de ervaring die ERIKS in de brouwerijsector heeft, hebben wij hiervoor een passende oplossing. ERIKS adviseerde Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck om de bierslang te monteren met opgeperste koppelingen. Hierdoor is de verbinding hygiënischer omdat er geen dode-ruimte tussen slang en slangpilaar is. Verder geeft de anti-knikspiraal geen mogelijkheid tot knikken, wat zorgt voor een langere levensduur van de bierslang. Deze geassembleerde slangen zijn ook geschikt voor situaties waarin slangen moeten worden aangesloten op een verticaal aansluitpunt.

 

Het resultaat

Met deze oplossingen heeft de brouwerij de uptime van de productie flink verhoogd, omdat de slangen minder onderhoud nodig hebben en de productieomgeving minder vaak stil ligt omdat er slangen vervangen moeten worden. Daarnaast zorgt de langere levensduur van de slangen voor een lagere TCO. De verhoogde kwaliteit van de slangen zorgt ook voor het minimaliseren van het risico op contaminatie. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Voor het laatste nieuws en updates uit de industrie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.