Totaalconcept voor meest geavanceerde kabellegger

DEME Group Zwijndrecht - België

Groen ontwerp

De ‘Living Stone’ is van boeg tot achtersteven ontworpen als een milieuvriendelijk schip. Dat betekent onder meer dat er – om de uitstoot van CO2, NOx en SOx tot een minimum te beperken – is gekozen voor dual fuel hoofdmotoren die primair op LNG lopen en biologisch afbreekbare vetten en oliën verbruiken. Daarnaast beschikt het schip over zonnepanelen, windturbines en installaties voor warmteterugwinning. De ‘Living Stone’ is dan ook voorzien van een ‘Green Passport’ en een ‘Clean Design Notation’: een erkenning voor duurzaamheid in ontwerp en exploitatie.

 

Remote Valve Control systeem

Het RVC-systeem van de ‘Living Stone’ bevat vele soorten afsluitercombinaties, die afhankelijk van de toepassing tevens zijn voorzien van standindicatie. Om de afsluiters onderling te verbinden, zijn voor de ballastpompkamer, de kabellegkamer en de pompkamers vier elektrische controlekasten ontworpen en gebouwd. De levering werd gecompleteerd door twee pneumatisch bediende Quick Closing Valves systemen, bestaande uit elektrisch-pneumatische bedieningskasten en bijbehorende SOS kleppen. De bedieningskasten bevinden zich aan stuurboord én bakboord nabij de machinekamer, zodat de brandstofleidingen in de machinekamer in geval van nood razendsnel kunnen worden gesloten en geblokkeerd.

Integrale projectbenadering

Complete systeemoplossing maakt het verschil; Tom Faassen, Application Engineer ERIKS Flow Control bij , legt uit waarom DEME voor ERIKS koos: “Bij dergelijke complexe projecten merken we keer op keer dat we een wezenlijk verschil kunnen maken met onze integrale projectbenadering: we leveren geen losse componenten, maar bieden een totaaloplossing inclusief besturingssysteem met actuators, signalering en elektrische kasten. Daarnaast wegen ook onze expertise en tientallen jaren ervaring in de maritieme sector zeker mee. Bij dit specifieke project konden we DEME bovendien 100% ontzorgen met in-house design en engineering en praktische services, zoals documentcontrole en projectmanagement bij de installatie van het RVC-systeem.” Wat volgens Faassen zeker ook heeft meegespeeld bij het gunnen van de order was het vertrouwen dat ERIKS Flow Control al eerder bij DEME opbouwde: “Toen het stenenstortschip ‘Flint Stone’ enkele jaren geleden voor onderhoud in Rotterdam aan de kade lag, hebben we op verzoek van DEME in samenwerking met onze serviceafdeling het RVC-systeem gemodificeerd en weer goed aan de praat gekregen. Dat was best interessant en uitdagend, aangezien we niet de leverancier van het origineel geïnstalleerde systeem waren. Dat waren ze bij DEME nog niet vergeten.”

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Routinematig onderhoud reduceert downtime

Vlekkeloos produceren volgens planning vergt routinematig onderhoud. Onze onderhoudsteams bieden tal van mogelijkheden om uw uptime hoog te houden. Want voorkomen is beter dan genezen. Het kost bijvoorbeeld 50% meer om een defect item te herstellen, dan wanneer het probleem voortijdig was opgelost! ERIKS voert onderhoudstaken uit zoals on-site service, inspectie, testen en reparaties tot smeerservices.

Energiebesparende oplossingen

U wilt uw energieverbruik verminderen? Minder energie betekent lagere kosten en ook minder CO2-uitstoot. ERIKS verzorgt complete quick scans om onderzoek te doen naar energieverspilling en potentiële besparingen binnen uw bedrijf. Na een rapportage, gaan wij tot actie over.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Meest recente artikelen

Voedselveilige afdichtingen: voorbeelden, normen en tips

Gebruik je geen voedselveilige o-ring of andere afdichting? Dan is dat een gevaar voor de gezondheid...

3D-printing biedt ondersteuning aan innovatie

In dit artikel vertellen we waarvoor 3D-printing precies wordt gebruikt en welke voordelen dat oplev...

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.