TNO Bouwinnovatie Lab op druk gezet

Uitgebreid nieuw hydraulieknetwerk voor testcentrum 

Medio 2021 werd in Delft het gloednieuwe Bouwinnovatie Lab van TNO geopend. Een modern pand waar een drietal verschillende afdelingen zijn samengevoegd om onderzoek te doen naar uiteenlopende bouw- en civieltechnische zaken. In een van de grote hallen is door ERIKS een uitgebreid hydraulieknetwerk gerealiseerd. Een indrukwekkende klus waarin nieuwe en bestaande apparatuur is gecombineerd en flexibel is ingespeeld op plannen die gedurende het project wijzigden.
 

TNO is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat voor uiteenlopende branches toegepast wetenschappelijk onderzoek en vooral testen uitvoert. Voorheen waren de activiteiten van de drie afdelingen BPS (Building Physics & Dynamics), SD (Structural Dynamics) en SR (Structural Reliability) op verschillende locaties gevestigd. Om verschillende redenen is besloten deze afdelingen samen te brengen in een hypermodern Bouwinnovatie lab in Delft. 

Een monsterklus

Janneke van Kilsdonk is Project Manager bij TNO - BI&M - Structural Reliability en grotendeels verantwoordelijk voor het verhuistraject: ‘Het is een intensief project geworden waarin een groot aantal partijen heeft samengewerkt. Royal HaskoningDHV was de belangrijkste partij die optrad als adviseur richting onder meer de architect en de aannemer. Voor de realisatie van de hydrauliek in een van de testhallen is ERIKS in de arm genomen.”

Robert Franssen, Application Engineer Hydrauliek bij ERIKS: “De oorspronkelijke opdracht was het realiseren van een hydraulisch systeem voor een aantal nieuwe pompen behorende bij de zware machines van SD. Halverwege het project werd besloten om ook SR in dezelfde hal onder te brengen en daarbij gebruik te maken van de bestaande pompen van de oorspronkelijke locatie. Dat was even schakelen, maar het is gelukt. Op basis van een nulmeting op de SR-locatie, een analyse op onze testbank én onze kennis en ervaring is een oplossing gerealiseerd die op alle punten de benodigde hydraulische druk en flow beschikbaar stelt.

 

Samenwerking

Naast waardering voor de flexibele opstelling is Van Kilsdonk te spreken over de proactieve houding van ERIKS. “Iedere partij heeft natuurlijk zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn eigen deel van het project. Maar zonder overleg kom je er ook niet. ERIKS is een partij geweest die dit overleg voortdurend heeft gestimuleerd. Daarbij heeft ERIKS als enige haar leidingwerk direct in een 3D ontwerpprogramma getekend waarmee een goed overzicht beschikbaar was van de beoogde situatie. Niet alleen wij, maar ook andere partijen hebben daar voordeel bij gehad.”

Combinatie van leidingen en slangen bij olietank. inzet: HMi met touchscreen.

v.l.n.r Robert Franssen (ERIKS), Janneke van Kilsdonk (TNO), Jeroen Veltrop (ERIKS) en Richard IJzerman (TNO)

 

Verhuizing

De verhuizing zelf was een logistieke opgave van het unieke soort. Jeroen Veltrop, Business Development Manager Proces Solutions bij ERIKS: “Door een optimale voorbereiding hebben we ons deel van het project tijdig kunnen opleveren. We hebben daarbij onder meer gebruik gemaakt van een binnenmuur die nog ‘open’ was zodat wij ons aggregaat naar binnen konden brengen. Verder zijn het weken geweest van oude en nieuwe apparatuur plaatsen en installeren, inclusief leiding- en programmeerwerk. Tot slot hebben we gedurende twee weken het systeem gespoeld zodat de reinheidsgraad op niveau was toen het Bouwinnovatie Lab opende.” 

Motor/pomp combinatie met offline dieptefiltratie systeem conditioneren de hydrauliekolie. 

Van Kilsdonk besluit: “De tijdsdruk was behoorlijk aangezien SR tijdig het oude pand moest verlaten. ERIKS heeft een aandeel geleverd in het halen van de deadline door op vele vlakken zelf het initiatief te nemen. Ook richting andere toeleveranciers. Zonder deze proactieve houding hadden we het project niet tijdig – en binnen een jaar! – tot een goed einde kunnen brengen!”

De ringleidingennetwerken hebben een eigen kleur voor heengaande-, retour- en lekolie.


Facts & Figures

  • 3 MOOG radiale plunjerpompen
  • 3 IE4 WEG motoren van 55 kW
  • Flow 360 l/min
  • Druk max 210 bar
  • persfilter en retourfilter systeem van STAUFF en Filtration Group
  • ISO reinheidsklasse 16/13/9

Het hydraulische ringleidingsysteem

Via het ringleidingsysteem van ERIKS worden trek- en drukbanken gevoed waarmee materiaalproeven worden uitgevoerd. De benodigde druk wordt gegenereerd door een drietal motor/pomp combinaties gecombineerd met een bypassfiltratiesysteem dat het reinheidsniveau van de olie op peil houdt. In de huidige situatie is al rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding door een plek over te laten voor een extra motor/pompcombinatie. 

Voor het overbrengen van de hydraulische druk is een aantal leidingwerken in de testhal gerealiseerd. Een drietal dunnere leidingnetwerken voor de machines die minder grote krachten hoeven te leveren en een dikke leiding voor de trekbanken van SD. 

 

De leidingen lopen langs de muren van de hal en bieden op tien servicepunten de mogelijkheid om hydraulisch vermogen af te nemen. Op deze locaties is tevens perslucht, (kracht)stroom en water beschikbaar zodat aan alle wensen van iedere testopstelling – die voor iedere klant anders is! – eenvoudig invulling is te geven. De hydrauliek is in te stellen via een HMi met touchscreen en hiermee nauwkeurig af te stemmen op de specifieke test.


Meer informatie

Benieuwd naar de oplossiing die ERIKS voor uw hydrauliekvraagstukken kan bieden? Kijk op de pagina Hydrauliek.

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Systeemoplossingen

De wijze hoe wij met elkaar communiceren, hoe u componenten bestelt of hoe u onderhoud uitvoert, is het afgelopen decennium radicaal veranderd. ERIKS heeft nieuwe (digitale) systeemoplossingen geïntroduceerd om het managen van uw productieproces of zelfs een gehele plant efficiënter te laten plaatsvinden.

Condition monitoring levert gebruiksdata

Met Condition Monitoring kan ERIKS uw belangrijkste assets bewaken, leren hoe ze werken en oplossingen voorstellen om gesignaleerde problemen op te lossen. Met Cloud based monitoring monitoren we uw kritieke bedrijfsmiddelen op conditie, gedrag en prestaties. Een effectieve manier om downtime en reparatie- en onderhoudskosten te verlagen.

Productie & assemblage

ERIKS beschikt over een breed assortiment standaard componenten, maar het gaat veel verder dan dat. Wij produceren allerhande zeer specifieke maatwerkproducten. Onderdelen voor in uw productieproces of voor producten die u op de markt brengt. In Nederland hebben wij 10 eigen dedicated productielocaties voor quick supply en van enkele stuks tot grote series.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.